NuffnangX

Monday, November 30, 2009

Hari Isnin..Hari M.A.L.A.S. aku

hari nie hari isnin
memang malas gila nak datang kerja hari nie
tapi kalau diikutkan hati nie
nak ajer sambung cuti hehehehehehe
ialah dah syork kan 3 hari cuti
jadi bila nak start semula nak bangun pagi pastu nak pergi kerja
memang terasa kemalasan tu tahap dewa dewi la


keadaan rumah memang tunggang langgang la
emmmm balik kerja nie memang kena mengemas rumah la
ialah kami sampai rumah malam tadi kol 1am
barang plak memang banyak gila la
baju kotor plak penuh satu plastik hitam [plastik sampah hitam]
beg-beg baju plak bergelimpangan di ruang tamu


tu yang nak datang kerja malas gila
sebab teringat ngan keadaan rumah yg bersepah
cuma pagi tadi sempat la masukkan baju dalam mesin basuh
jd balik nnti tinggal sidai dan akan basuh utk next trip plak


cuaca hari nie memang mendungkan
tak la hujan tapi sejuk ajer
kat opis nie aku tak pasang aircond pun
rasa rugi plak tak bawak sweater
rasa sejuk sangat la


nie pun tak buat kerja langsung
adap ajer la pc dr pagi tadi
bosankan bila kerja hari isnin nie


8 kata-kata indah:

ezan said...

betul3x.. sgt2 boring. even kat office ezan ni ramai lagi yang still cuti.. nape la kita x cuti lagi.. kan best.. hehehe...

CuTeMiUt78 said...

yup..betul tu.. hari yg amat malas kan

zh-ena said...

ezan - tu la ingat nak jea smbg cuti tapi bila pikir kerja yg prlu dibuat gagahkan jugak diri nak dtg keja huhuhuhu

cutemiut - betul kan kak rina..bosan jea

oli said...

same same laaa
saya pun malas gila
[tapi update blig banyak rajin]
buat kerja yang tak halal

zh-ena said...

oli - tau takper update blog n blogwalking memang rajin hehehehehehe

Zura said...

itu pasal aku excited nk kuar makan ngan ko...boring dok opis je...

zh-ena said...

zura - kena plak bos aku mmg takder kan

Mak Su said...

maksu ni tiap2 hari pun malas, sedihnyer, huhuhu

naper umur pencen tu 55 tahun ek?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha