NuffnangX

Thursday, November 26, 2009

Gigit Biji Mangga

hari nie area rumah kami ader pasar
jadi hari nie aku keletihan
malas nak masak
tunggu sayang sampai rumah
boleh la plan pergi pasar sama2 kan
sampai bawah..sayang call aku, cakap dah kat bawah
aku aper lagi terus dukung umairah dan turun ke bawah


tak banyak pun kami beli
beli untuk dinner ajer
nak beli bahan basah pun macam rugi ajer sebab esok nak balik kampung pun
simpan dlm fridge lama2 pun tak sedap kan
di pasar cuma beli
aku..soto
sayang..nasi kerabu
beli buah mangga
beli murabak
terus balik rumah
lama-lama kat pasar lagi la banyak benda nak makan
baik blah awal-awal
dapat la selamatkan duit dalam poket nie
gaji dah la lama lagi


sampai rumah isi perut dulu
pencuci mulut plak
makan buah mangga
sayang la yg memotongnya
aku dan sayang hanya tunggu mangga dah siap di potong hehehehehhe


biji mangga yang 1st
sudah pasti la umairah yang dapat
yg ke 2 baru la turn aku plak gigit biji mangga



amboi kusyuknya umairah hisap biji mangga
terus muncung mulut tu



yah yah yah gigit lagi
yah yah yah hisap lagi



sedap hingga menjilat jari hehehhehehe


dulu masa aku kecik-kecik
selalu berebut biji mangga ngan adik beradik
jilat la biji mangga tu sampai dah takder rasa aper dah
sayang nak buang
rindunya kenangan time kecik2 dulu

10 kata-kata indah:

Wife to Firdaus Ghazali said...

azie suka mkn camnih...mak mertua azie pun da tau sgt...kalo dia potong buah mangga...sure dia kasi azie biji tu...haha

A N A K - A N A K K U said...

hahahah...nikmat laik sedap dr isi mangga kan....

Sitisifir10 said...

hihi..kami pun sll berebut..tapi skang malas nak gigit dah especially sesetgh mangga yang biji dia banyak bulu tu....asyik lekat celah gigi je.....

~ain said...

ain dari dulu tak suka sangat biji mangga ni sebab nanti serat2 dia melekat kat celah gigi.. tekanan betul!!

Zura said...

AKU PUN DULU CM TUE JGAK NA...SURE BEREBUT BIJI MANGGA TUE...TP SEDAPLAH AIR MANGGA...GULPPP..

zh-ena said...

azie - nie boleh la berebut ngan umairah nie :D


anak-anaku - betul tu biji la plg sedap


kak siti - tu la kan biji mangga kdg2 tu ader yg berselirat dia punya bulu..tapi klu mangga madu ena tgk takder plak yg berselirat bulu dia


ain - klu mangga madu takder bulu


zura - air mangga aku tak suka la plak..suami aku suka selalu beli jea marigold yg perisa mangga punya

Nana said...

hehe..comein jerk..siap jilat jari mmg sedap la tu hehe..

kita jarang bagi damia buah mangga takut cirit plak kan

zh-ena said...

nana - tu ena bg mkn bujik jea pun..kat buji tu pun takder la isi sgt just bg rasa buah mangga tu jea

CuTeMiUt78 said...

aahhhaakkkss kemain lagi umairah hisap biji mangga tu ya

zh-ena said...

kak rina - sedap hingga menjilat jari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha