NuffnangX

Monday, November 9, 2009

PaNtAnG

hari nie mcm bengan skit
sebab hp aku hantar ke kedai semula utk dibaiki
geram betul tau
nie PANTANG aku nie sbb baru jea beli dah rosak blk
pas nie dpt blk hp tu aku nak trade in amik hp lain
puas hati den


ok P.A.N.T.A.N.G.
pantang dipemikiran aku nie bukan la pantang ibu-ibu bersalin tu tau
cuma pantang dalam pemikiran aku nie
adalah cara pengucapan kita dalam seharian
sebagai contoh

"pantang betul la aku bila nak msk tak bg signal nie, memang nak kena la nie"

"pantang aku la nie nak on pc jea jd jam plak..lembap betul la"

"pantang tok nenek aku la ......"

"pantang betul la orang yg lambat pick up nie"

"pantang sungguh la ..."

"pantang betul la aku bila org tak dengar cakap aku nie"

"pantangggggg sangat la aku bila org buat jahat kat aku nie"


hehehehhehehe nie antara ayat contoh yg selalu aku guna pakai
@pun korang guna pakai dalam seharian kita kan


mcm aku dulu
aku memang suka guna ayat

"pantang tok nenek aku la ..."
ayat nie sellau guna bila aku marah adik-adik aku la
tapikan bila aku guna jea ayat tu confirm kena bantai gelak ngan adk2 aku tu
hampeh betul la
tapi tu la
aku ngan adk beradik mmg tak boleh nak buat muka serious la
selalu kena bahan
sebab muka aku niekan lembut hehehehehhehe geli aku nak tulis nie
jd kalau aku marah pun adk-adk aku mmg tak takut pun


hah korang suka tak cakap pantang nie
jom kongsi :D


6 kata-kata indah:

~ain said...

ain selalu kata, "PANTANG betul laaa kalau orang parking tak betul ni. Haku dah lah tak berapa expert sangat .."

lemonade said...

btul2. sy pon sllu ckp pantang2 ni. tp yg kerapnye "ish, pantang betul aku manusia mcm ni" hihi

zaza said...

yg aku tau.. "pantang" org bersalin je.. ha ha..

zh-ena said...

ain - memang pantang tu perkataan seharian kita kan..tanpa kita sedar

lemonade - hehehehhehehe dah terbiasa guna kan

zaza - byk tau penggunaan kata pantang nie :D

Zura said...

bape byk kali daaaa ko nk pantang....:D

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik... pantang tok nenek aku tau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha