NuffnangX

Wednesday, November 25, 2009

Dinner Kami

hari isnin lagi aku nak masak butter prawn nie
tapi bahan tak cukup la plak
jadi tangguh la sehingga hari nie
petang tadi sampai jea rumah
terus ajer la aku bersilat kat dapur
masak untuk suami tercinta dan anak tersayang
sedap belakang cerita
asalkan hidangan tersedia atas meja
pastu suami balik kerja tambah sayang pada isteri hehehehehhe
dan anak plak kenyang dengan air tangan ibu dia :D




butter prawn yg telah siap di masak
ok la rasa dia bg yg 1st time nak try buat hehehehhehe
tapi makan kat kedai lg sedap :p
pe,alas betul la aku nie hehehehhehe



pastu hidangan ke dua yg 1st time aku buat ialah kerabu sotong
memang simple ajer la nak buat kerabu sotong nie
semudah kita kira 1..2..3 hehehhehehe berlagak betul la aku nie


aku dan sayang skang nie kalau mkn di kedai memang akan pesan kerabu sotong
jadi dari nak mkn air tangan orang lain ajerkan
aper kata aku masak sendiri plak
jadi boleh la suami aku mkn air tangan aku plak
nnti ingat kat minah restaurant tu ajer nnti
nada-nada jeles nampaknya hehehehhee


jadi tu ajer la menu hidangan dinner kami tadi
simple ajer kan
tapi kenyang perut


sotong mahal la skang nie kan
aku amik 3 ekor sotong dah kena bayar RM5.50
tu belum masauk bahan2 yg lain
sebab tu la aku rasa berbaloi-baloi makan kat kedai ajer
lebih murah pastu tak penat
tapi bila difikirkan di sudut yang lain plak
berbaloi-baloi bila masak sebab suami bertambah sayang pada kita :D


tepuk dada tanya selera :D
maner pilihan masing-masing

6 kata-kata indah:

notti netti said...

alolololo....shedap nyeeeeeee......(kat umah berlambak udang dr sabah) tapi tak masak2 pun lagi....hehehhe, nak bwk balik kg for raya haji ...leh mak masak kan......boleh tak???? :))

shafarina said...

berbaloi baloi... untuk 'saham' masa depan

Zura said...

mak ai...mahalnye sotong..na nti bg resepi..teringin plak nk buat

zh-ena said...

notti netti - mak masak lg sedapkan :D

k.wan - hehehehehe sokong berul la

zura - ko nak resepi yg maner satu?

saya said...

ha.ahh kan..kadang2 pikir memang lebih besar belanja masak sendiri dari mkn kat kedai. tapi itu kalo semua bahan nk kene beli at that time.. kalo ada bahan yg dah ada kat rumah..boleh jimat. heheheh... selang seli la ye kita makan kat kedai dan kat rumah. ingat kartun pasal rambut kat blog saya tu. huhuhuhu...

~ain said...

sotong mahal sekarang ni sebab musim hujan kot.. kat tganu ni kalau bukan musim hujan, sekilo sotong dalam RM4 je.. memang murah dan fresh.. kalau udang, kurang skit di sini....

BTW, nampak cam sodap je kerabu mu itu.. sila buat entri tentang resepinya... heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha