NuffnangX

Friday, November 20, 2009

Status Halal OTWC Di Ragui

sejak akhir-akhir nie
banyak blog memperkatakan tentang kopitiam yg ader di malaysia nie
Halal @ Tidak Halal


aku kan selalu lunch di OTWC
jadi benda2 macam nie kena la aku amik tahu kan
bila perasaan sudah jadi was-was
jgn la pergi lg sbb dah jatuh haram kpd diri kita kan


jd pas nie aku dah tak jejak OTWC la lagi
mkn tempat lain ajer la
memang la makanan yg dihidangkan sedap2 belaka
tapi lu pikir la sendiri


kalau korang nak tahu info lebih lanjut
tentang halal @ tidak halal OTWC nie
korang klik di sini dr blog mama adam


dan klik di sini dr blog great teacher onizuka


halal haram nie kita sebagai umat islam
kena selalu pantau
ialah jadi darah daging kitakan
dan bila kita dah tahu tu mmg wajib la sebar2kan maklumat
kepada sedara semuslim kita di luar sana


selamat beramal :D



6 kata-kata indah:

chik star said...

tula kn ena,
dulu as selalu mkn nasik ayam cina, dekat food court jj ipoh ni.

pas tuh bile pikir2 blik pekerja die semue cina, tpi ade sijal halal tempek kt dinding,

last mak naseht, klo dh cmtuh baik tak yh makn, sebb kite tak taw perkakas2 dorg tu bekas bubuh ape semue.

sekrg xpnh mkn dh.

tpi siyus nasik aym die sedap.
hihi
:P

Mak Su said...

maksu tk masuk kedai yang digossip2kan...takut gaks, cuak... :(

zh-ena said...

ass - tu la skang nie mcm ena perasan bila nampak ader tanda halal jea semua main masuk ajer kan..tak nak amik tahu pun betul ker halal sesuatu restaurant tu


maksu - sama la kita maksu..pas nie kena lebih berhati2

.::WaNiE::. said...

hehehe saya sudah tau ini lama, lepas jek terbaca emel berantai tu, kebetulan tgh minum white coffee old town yg segera tu, cek status halal pakai sms, mmg sahih takdek pengiktifaran halal, terus buang

This happen mid last year la jugak, so mmg terus buang air tu dan xpijak ler otwc tu, penah gak masuk n belek2 menu dia tu mmg xdek logo halal. mungkin kalau dia dh dpt pengiktirafan halal tu baru pegi kot

Zura said...

nasib baik dpt th pas kite galak ke sana kan na...

zh-ena said...

wanie - tu la ena pun dpt tahu lambat psl nie..huhuhuhuhu dh la selalu pergi sana


zura - tu la kan ra..pas nie kita mkn lain la plak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha