NuffnangX

Wednesday, March 17, 2010

Kuda Ku Lari Gagah Perkasa

memang laju la jugak aku bawak kereta
kalah michle shumacer hehehehehehe
dah sampai ke fylover
member aku nie call cakap yang diorang tak dapat nak tunggu aku lagi
kena gegas semula masuk ke opis


huhuhuhuhuhuhu sedih sangat time tu
ialah kita dah try sehabis daya untuk cepat sampai ke destinasi
tapi finally tak dapat gak jumpa
uwaaaaaaaaa :(


jadi makanan aku semuanya di tapau
dan aku minta diorang tinggalkan ajer di kaunter
nanti aku sampai aku akan ambil jea di kaunter
sobsabsobsabsobsab :(


aku sampai The Store Sg.Buloh
pukol 1.45pm
diorang plak masuk kerja pukol 2pm
jadi memang tak dapat nak tunggu aku lagi
masuk jeab restaurant tu
terus ambil bungkusan aku
dan terus pergi ke Bank
nak keluarkan duit
sebab pastu aku nak pergi agent insurans
nak hidupkan roadtax dan insurans keta aku

takper la takder rezeki nak lunch sama ngan korang kan
lain kali jea la



biasanya aku selalu hidupkan roadtax dan insurans kereta di Rukiah Trading
sebelah jea dengan Perabot Hashim
sesiapa tinggal di area kg.paya jaras pasti tahu kedai perabot nie
murah jea perabot yang di jual
aku selalu jea beli barang di sini


bila aku tengok opis kak Rukiah nie kan
teringat aku kat London yang rumah sebesar baper kakai entah
nak di jual sebanyak juta2 la jugak
mahal gila sebab berhadapan dengan gedung Harods
ala yang bapak kepada dodi alfayed [p.we princess diana]


kecik jea opis kak Rukiah nie kan
tapi walaupun kecik tapi setiap susunan teratur dan kemas jea



bayar habis untuk bayar insurans dan roadtax kereta
emmmmm terbang lagi duit RM400.00
adoyaiiiii duit simpanan semakin kempis
asyik keluar duit jea
masuk takder pun
simpan222222 pastu keluarrrrrrrrrrrrrrrrrrr yang banyak
nak simpan tu rasa seksa jea



nampak jea happy kan
tapi yang sebenarnya dalam otak
asyik duk pikir jea duit yang terbang2 tu
ada saper2 nak sedekah duit kat saya hehehehehehehe


jadi lunch tak menjadi
kita hanya merancang Allah yang menentukannya
redha jea la

7 kata-kata indah:

~ain said...

ohohoh.. biasalha tu ena.. duit kan macam air.. senang je mengalir.. germa gak kadang2 kan.. tapi nak buat macamana..

.::WaNiE::. said...

heheheh nak buat canerr sibuk :P kekekke

mmg sedih simpan duit lama, nak abiskan sekejap benorrr

Alya said...

heheheh dulu time duk paya jaras slalu wat roadtax n insurans kt rukiah trading....dekat je umah time tu dekat paya jaras hulu je....

Zura said...

buat myeg jelah na...xyah nk gegas sgt..

saya said...

huishhh..memang sedih bila kene kuar duit berkeping2 tu kadang tak sempat panas pon duit dlm beg. kuar dari atm machine masok beg then kuar balik bagi kat orang. uwwaaa...tapi takpe la.. untuk kemudahan kita juga kan kalo takde kereta patah kaki lorr...

zh-ena said...

ain - mmg mcm air..bezanya mengalir mcm sg klang @ pun mengalir deras tak ingat huhuhuhuhu


wanie- betul kan..simpan bertahun2 tapi keluar duit tak smp pu 5 minute dah abis


alya - hah yea ker skang nie duk maner


zura - sekali buat jea ra..mls aku nak pikir mcm maner nak buat


ciksaya - tau takper..kdg2 tu tak sempat pun simpan dlm wallet dah terbang kat org lain

Sidratul Muntaha said...

eekeke..
tu bese..
sekali simpan
bapak punyer banyajk
pastu kuar jer manjang takde isi2..
eekkeke.
ank buek cano..
nak idup punyer psl.
klu tak..
keta tak gerak...dapur tak berasap.
tu standard!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha