NuffnangX

Wednesday, March 24, 2010

Meneruskan Misi Ke Serdang

sayang tanya pada abg Ise [suami Ain]
macam mana nak pergi ke Serdang
ialah ada misi yang aku kena pergi ke Serdang

tetiba Ain syorkan follow jea diorang sebab diorang pun nak balik ke Serdang
heheheheheh bagai pucuk mendatang ...korang abiskan ayat nie
jadi kami follow la suami isteri nie pergi ke serdang
kami memang berdua tak tahu jalan ke Serdang
kalau cari sendiri confirm sesat :D

sampai di Serdang
kami makan dulu .. suka-suka sebab perut kami pun dah berlagu
pagi tak sarapan
kami di bawak kegerai makan di ..... tak tahu
hheheheheh kami tahu makan jea
memang sedap pastu murah
lauk pun banyak pilihan
terima kasih abg Ise sebab belanja Ena
suami ena bayar sendiri
hehehhehehehehe tu la lama sgt memilih lauk :p
tak la sayang amikkan lauk utk umairah dulu
pastu baru la dia pilih lauk sendiri


umairah plak dalam tak sihat sangat tu [mood tak ok]
boleh plak berlari-lari anak dalam kedai makan tu
alahai megah aku tau
baru pas makan pastu mengejar si kecik tu plak
tak sempat nasi dalam perut tu bersenag lenang
dah terus jatuh ke bawah nasi tu hehehehehhee


selepas tu minta map untuk pergi ke Astro
tapi Ain dan Abg Ise tak tahu dan bg direction
jadi follow la diorg lagi ke Astro
sebelum tu hantar imah balik dulu
jadi dah tahu la umah family Ain di mana
raya nnti kami datang tau heheheheh [tak malu org tak ajak pun dtg]


sampai di Astro kami berpisah
babai-babai macam tu jea
tak sempat nak salam dan peluk2 semua tu
huhuhuhuhu sedih
ialah entah bila la dapat jumpa Ain lagi kan
jumpa dlm blog hari2 la
jumpa real live la entah bila tahun lagi la dapat jumpa :(


jadi bila kami masuk
jumpa pak guard dan tanya macam maner nak masuk
sambil tu tunjuk surat aku terima pada pak guard
terus pak guard tu cakap aku salah tempat
hahhhh aku dah muka cuak
salah tempat plak
tanya kat maner tempat tu
pak guard tu cakap tak tahu
hampeh betul la


keluar balik
kami dah tahu nak tuju ke mana
main masuk jea jalan yang kami suka
sayang tengok balik map tu
baru la perasan yg kami pernah lalu tempat tu tadi
tapi skang nie tak tahu nak pergi ke tempat tu macam maner
nak call Ain
takut menyusahkan diorg lagi
jadi kami mencuba nasib sendiri

nak cari jalan u-turn punya la susah sbb dah masuk hiway kan
nampak signboard Stadium bukit jalil
ikut ajer la
tapi rasanya makin jauh plak
sesat entah ke maner2
nampak plak signboard ke seremban
ikut la semula
pusing entah ke maner2
finally nampak gak signboard ke Mines - lega sangat
kami ikut jea terlepas plak jalan
pusing lagi
aku rasa 3x la kami silap jalan kat situ jea
finally dapat jugak masuk ke jalan yang betul
sayang punya marah memang la aku takut
duduk diam jea kat sebelah :D
dia bukan marah kat aku tau
tapi marah kat jalan hehehehe
jalan pun kena marah ker :p

kena pergi ke bangunan SSP
ain pasti tahu bangunan nie
tu la baca surat tak abis
nampak logo astro kena terus pergi astro la konon
lain kali baca abis2 erk sebelum gerak keluar rumah
bawah bangunan SSP tu ada bank Maybank

terus naik ke tingkat 3
aku rasa nie pejabat jea
jadi tunjuk surat aku terima tu
terus receptionist tu minta aku tunggu sebentar
dalam 2 minute mcm tu
gadis tu bagi paperbeg pada aku
yipiiiii dah dapat hadiah :D



sebelum balik kena la bergambar di backdrope nie kan
gambar bukti tu aku pernah pergi ke sini hehehehehe



di lobby bangunan SSP



di hadapan bangunan SSP



nie la hadiah yang aku terima
berbaloi-baloi ker sesat banyak kali
untuk dapatkan hadiah nie
emmmmm lu pikir la sendiri
takper la
3 bulan tak payah beli shampoo dah :p


thanks Ain dan Abg Ise
sebab tunjukkan jalan kepada kami
dan belanja lunch kami sekali

7 kata-kata indah:

Mama_Aqish said...

wah bestnyer dapat hadiah....iklan digi untuk umairah yang tomei

zue @ annaleeya said...

berbaloi baloi la tuh... sesat pon xpela, dpt gak stok syampoo 3 bln kan... he3..

atty's said...

berbaloi apa..na..owh bangunan tu ..

~ain said...

hahahaha.. bangunan SSP tu je ke?
ek eleh ena ena... lain kali baca betul2 surat tu.. hah hah hah

lumayan juga hadiahnya tu kan! takpe laaa aktiviti pusing2 highway je laaa isnin lepas ye..

Zura said...

wow..bestnye hadiah ko dpt...

Redbloodsnow said...

hahaha..a'ah kan. mmg berbaloi tue sesat :P

zh-ena said...

mama aqish - mmg seronok dpt hadiah tang nak pick up hadiah tu yg azabnya


zue - tu la hehehehhe


k.atty - k.atty tahu ker


ain - tu la ain..padahal kita lalu jea tepi tu kan sblm smp ke astro


zura - rejeki kami hehehehe


zie - seksa tu bila sesat jauh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha