NuffnangX

Wednesday, March 17, 2010

Time Kita Nak Cepat Time Tu la Nak Rosak

adoyaiiiiiii terbang duitku $$$$$$$$$$
hari nie aku nak lunch ngan member2 yang lain
lagi 15 minute pukol 1pm aku dah keluar
tekan alarm keta tak boleh2 jugak
buka guna kunci pun tak boleh buka jugak pintu
sudahhhhhh


masuk dalam opis semula
call workshop yang selalau aku hantar
pukol 1.15pm baru la mechanic datang
check punya check confirm battery kereta yang problem
dah lah aku dah lambat nak keluar
kereta plak buat hal
nak taknak kena tunggu jugak la sampai mechanic tu siap buat kerja dia


time nie budak mechanic nie check2 dulu
apa masalah kereta nie
finally tengok semua tak blh start terus cakap
yang battery keta yang dah kong

jadi minta terus tukar la kan
tak tukar tak gerak plak kereta tu



battery lama yang kena tukar
battery baru yang akan ditempatkan di battery lama
pakai battery kering
yang lama guna battery air
jadi kalau tak jaga dengan betul battery air susah nak bertahan lama
kalau guna battery kering kita tak payah risau battery kita akan jd apa2
cukup 2 tahun tukar la dengan yang baru




battery baru sudah siap di pasang




ada masalah skit
disebabkan peratan tidak mencukupi
budak mechanic tu guna screw jea utk ketatkan bahagian yang longgar
nak tukar kepala penyambung battery tu kena RM20
tapi kena datang ke kedai semula la



finally check
ko check betul2 dik
pasnie akak nak F1 nie
terus pecut jumpa member2 akak tu
budak tu sengih jea bila aku cakap mcm tu



adik tu siap bagitahu
kalau lampu di battery tu masih hijau
maknanya battery masih berkeadaan baik
kalau lampu dah bertukar colour hitam
kena tukar battery yang baru
ok dik
akak faham :D [dalam hati cepat la dik ko buat kerja, akak nak cepat nie]

pukol 1 lebih baru la siap semua
apa lagi berdesup aku pecut F1 pergi ke Sg.Buloh
tapi keciwa
uwaaaaaaaaaaaaaaaa



muka blur semacam jea
dalam kepala otak duit nak terbang $$$$$$$$$$$$$$$$$$
alahai duit duit duit di mana ko duit
korek lubang tutup lubang

semuanya nak duit kan
jadi terbang la duit aku RM200 untuk battery nie jea
sayang bagi balik duit ena!!! nak kena claim nie :D

7 kata-kata indah:

momguess said...

wiuuuu
murah ko beli btry kering 200
aku baru jer beli last wek 250
huhuhuhu

zh-ena said...

kak ina - yea ker, ena ingat ena bayar tu dah mahal sgt la tu..ooooo baru rasa lega skit

~ain said...

cik abang kata kalau bateri kering ni dah kong, tak leh nak tolak2 keta2.. tak masuk cas dah kalau dah kong. kalau bateri sel basah (hahahaha.. basah ke) boleh lagi nak cas dekat kete lain..

bateri kering mahal sikit kan dari yang basah.. bateri basah 90++ je.. untuk kancil laaa.. kalau kete besar, besarrrrr laa poketnya!!! hehehhe

.::WaNiE::. said...

ala ena, bateri skrg mana tahan 2tahunn

aritu hubby wani tukar kat area rumah wani bateri kering 130 jek:p terperanjat murah sgt :D

Zura said...

mcm kenal je budak makenik tue...mekanik kat corner lot nk kuar ke jln besar tue ke na...???

saya said...

wohooo..duit terbang melayang tak boleh dikejar balik.. redho je la.

zh-ena said...

ain - klu keta auto mmg tak blh nak tolak pun klu keta dah mati..tu la ada kelebihan kekurangan utk keta pki battery kering nie


wanie - murahnya wanie..


zura - ha'ah kat workshop ujung lot nak keluar simpang utama..nama kedai tu subang 2 care


ciksaya - tu la nak kejar pun mmg tak blh..keluar ajer la duit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha