NuffnangX

Monday, December 14, 2009

MiNi GaThEriNg

mini gathering yang diadakan pada hari sabtu yang lalu
memang seronok bila dapat berjumpa semula kan
setelah sekian lama tak berjumpa
aku ajak gak zura tapi zura terpaksa menolak sebab
dia nak baiki keta dia
takper la di lain kali kita boleh berjumpa lagi kan
untuk mini hathering yang lain :D


perjumpaan diadakan di The Stemboat di Ikano
sabtu lalu nak cari parking di Ikea memang payah gila la
naik fade up jugak la
tapi nak buat mcm maner kena gak la mencarinya
ader la nak dekat 1/2 jam mencari parking


memula nak makan kat food court Ikea utk makan meatball swedish
tapi shumie nak mkn steamboat time n day way nak pergi ke Ikea
jadi terus ajer la masuk ke steambot
sementara tunggu tetamu yg di undang
aku ngan shumie order dulu aper yang nak di makan



umairah yang semakin suka bergambo
skang nie kalau amik gambo dia
mesti nak buat peace
tapi peace stail umairah cuma la sebatang jari ajer hehehehehe



jenuh la nak menjaga anak nie bila kita seorang ajer kan
sayang tak dapat join sebab kena keja
jadi terpaksa la aku handle umairah sorang2
nak berborak pun susah gak
sebab tangan si kecik nie mencapai ajer aper yang ader di depan mata dia



melayan karenah umairah
sekejap kena dukung
sekejap kena letak kat bbychair
tapi tu la sekejap ajer jadi budak baik pun
pastu mula la nak turun ajer kerja nya



shumie yang join mini gathering nie
baru 1st time aku nampak minah nie pakai shawl
cun gak
kena ngan shape muka dia



hah nie la dia tetamunya
aku jumpa ngan azhar n ease
diorang nie member KPM dulu
memang banyak la kami borakkan
tapikan kita banyak borakkan dari makan kan



tengok la tu
steamboat yang kami order tak abis makan pun
lebih banyak bercakap dan gelak ketawa ajer
tapi best gak makan kat sini
sebab banyak menu pilihan dia
kalau nak di compare kan di Johny's
kat sini lg syork dr Johny's



sebelum balik kena la berposing kan
ease nie bebila masa ajer nak deliver baby dia
mungkin dalam minggu nie dia akan bersalin
isyaAllah aku akan menjeguk si ease nie bila dia dah deliver bby dia
tak sabar nak tengok baby dari pasangan nie
akan ikut muka saper la nanti


kalau perhatikan gambo di atas tu
gaya aku berposing lebih kurang macam ease ajer kan
hehehehehehe ala2 nak pegang perut
macam gaya orang preggy ajer :D



dengan slumber kami berposing ajer depan kedai the steamboat
yang orang lalu lalang depan kami
memang la blogger tegar hehehehehe



umairah nie menag suka la pandang si azhar
bila azhar nak pegang si kecik nie
nak elak2 plak
bila duk jauh baru la nak main senyum2 dan gelak2
cuma umairah taknak kat ease
mungkin baby ko girl la ease ;D



shumie pun nak bergambo ngan mak buyung jugakkan
umairah memang la semua dia nak enterframe dalam gambo
huhuhuhuhu ibu jelouse tau :p
hehehhehehe takder la



pastu selepas berpisah
aku ngan shumie terjah masuk ke Ikea plak
kami tak masuk ke showroom pun
malas nak pergi ke situ
nnti penat berjalan jea
lg plak aku kena mendukung umairah
dah taknak ddk dalam buggy
akhirnya buggy tu aku lipat semula pastu masukkan dalam trolly ikea
senang tak payah banyak benda yang nak di tolak



sempat lagi aku ngan shumie berposing dalam Ikea
kat sini sempat la aku membeli barang skit
aku beli kuali ngan towel yang hanya RM3.80
besar la towel tu dan tebal
boleh la buat tambahan kat rumah
orang datang senang ader towel yang kami sediakan
shumie pun ader gak barang yg dirembatnya hehehehhehe :D


datang ke Ikea nie susah la kalau nak cuci mata ajer
mesti gak akan terembat 1.. 2 barang untuk di bawak balik
sebab tu la sayang tak percaya kalau aku cakap taknak beli barang kalau datang ke Ikea
heheheheheheh dah tahu sangat perangai isteria dia yg sorang nie :p



umairah suka plak ngan kerusi rotan nie
harga RM59
ok la harga dia
cuma kalau aku beli mau sayang membebel nanti
ialah aku dah belikan sofa untuk umairah pun
takkan la nak beli lagi kan
tapi tu la comel sangat bila umairah ddk kat kerusi rotan tu
ialah kalau beli pun umairah akan membesar
kerusi tu tetap la kecik macam tu jugak
jadi agak kebaziran kalau beli..ala nie ayat nak sedapka hati sbb tak belikan utk anak :p


tapi aper2 pun
memang seronok dapat jumpa
shumie...ease...azhar...
lain kali kita berjumpa lagi erk

3 kata-kata indah:

Ease Basri said...

Memang seronok jumpe korang... dan rasa comfortable giler bila encik hushben byk cakap... kalo tak... asal lepak dengan orang je (Stranger for him) dia jadi anti sosial... kalo dengan korang kemain lagi meriah dia... i like....hehehehe.....

Zura said...

waahhhhh...seronoknye...jd ke krg main bowling..???

A N A K - A N A K K U said...

eeeeeeeee x ajak akupun join erk,kecik ati..;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha