NuffnangX

Thursday, December 10, 2009

Dinner Di Vicchuda

dinner kami semalam
kami makan di restaurant vicchuda di kota damansara
kami keluar makan ajer
ingat nak main bowling
tapi aku kepenatan jadi buat muka kesian pada sayang
terus sayang cancell nak main bowling
lain kali ajer la kita main erk sayang



mane-mane restauran vicchuda signboard dia memang sama kan
mesti ader hiasan mangkuk tom yam tu
umairah suka betul tengok lampu lip lap lip lap tu
asyik tunjukkan kat lampu tu kami ibu dan babah
suruh kami tengokm sekali
kalau tak tengok hah dengar ajer la suara nyaring akan bergema kat situ
jadi layan kan ajer la
sementara makanan yang di order belum sampai



main lilit - lilit ajer shawl yang aku pakai tu
hemtam ajer la labu
asalkan nampak kemas sudah lah :D



sekejap ajer umairah duduk dalam buggy tu
pastu meronta-ronta la minta keluar dari buggy tu
duduk plak dalam babychair plak sekejap ajer
pastu sibuk plak nak kejar kuching
alahai memang letih la layan si kecik nie



tangan tu asyik la gamit-gamit panggil kucing
pastu dok tersengih kat budak lelaki sebelah meja kami
hehehehehhehe jumpa kawan baru la plak


1/2 jam tunggu baru lah makanan kami sampai
baca ajer la ulasan yg makanan yang kami makan di sini



ayam goreng kunyit - TAK SEDAP
ayam dia terlalu rasa kunyit


kailan goreng ikan masin - TAK SEDAP
sayur tak baper nak masak, still rasa lagi sayur mentah
tak rasa kombinasi ikan masin ngan sayur
cuit skit ajer utk makan



kerabu sotong - TAK SEDAP
sotong tu rasa mentah
sekejap sangat kot rebus
aku buat lagi sedap



kerapu goreng pedas - TAK SEDAP
rasa sambal tu hangit


semuanya tak sedap
tak kena dengan selera kami
pastu semuanya kena RM56
tak berbalo-baloi makan kat situ
hampeh betul la


cuma yang sedap
nie hah ajer la


air tembikai
minta order tambah lagi
hish pas nie tak payah la nak datang makan kat sini
vicchuda kat PJ , Dataran Sunway dan Kuang sedap ajer
kat kota damansara nie kureng sesangat



4 kata-kata indah:

chik star said...

nnti as nk cube la resepi oerabu sotong yg ena bg aritu.
:)

Ease Basri said...

dah tak sedap ke vichudd tu??? mesti tukang masak lama dah resign...dulu masa keje kat sect 4 Kota Damansara...Vichudda tu antara pilihan utama sbb sedap...tapi dah lama tak pergi...tau2 tak sedap erk...hehehehe....

Kalo gi kl... kat kampung baru ada satu kedai makan namanyer 3000 bla bla.... tak igt la...yang 3000 tu confirm... suka mkn ikan kerapu 3 rasa dan lauk yg lain semua sedap...air pun power...pueh hati... tak mahal sgt ... kira memang pueh hati la...

Klo nak try , location dia masuk lorong nak ke hospital kg baru... mesti jumpe... kedai atap zink baru.... best...

Zura said...

nmpak sedap je lauk tue...tp indah kabar dr rupe...

.::WaNiE::. said...

kekekekek 56?? terkena yep ena, mesti rasa bengang sbb bayar mahal tp xberbaloi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha