NuffnangX

Tuesday, December 8, 2009

Dah Tua Sebab Tu Laa Lupa

statement di atas tu khas di tuju kepada diri aku nie
ialah skang nie aku asyik la lupa
bila dah ingat pastu benda lain dulu
than nak ingat semula punya la lupa
emmmm kena banyak makan kismis minda nie
hehehehehehe boleh ke aku makan
kata untuk bebuduk
aku niekan dah jadi mak budak pun :p


hari nie aku pergi ofis tak bawak wallet pun
bagus tak
aku perasan wallet takder dalam handbeg bila nak bayar kat toll
hah amik ko menggalabah sudu terus aku dibuatnya
tengok mmg sah dah takder wallet dalam beg
terus minta duit kat ira..tak malu betul la
nasib baik la aku keluar ngan ira
kalau keluar seorang tadi
entah apa lah yang akan terjadi pada aku kan


sambil drive tu aku pikir
bila masa plak aku keluarkan wallet dr beg
than mentol dalam kepala baru la menyala
ialah malam tadi keluar duit pastu tak masukkan dalam beg semula
dan yang pasti wallet dalam keta sayang
alahai terus call sayang minta check dalam keta
10 minute pas tu baru la dapat kepastian dari sayang
memang sah ader jea dalam keta sayang
emmmm hari nie nampaknya kena pinjam duit dari ira ajer la


dan yang pasti aku pergi PJ tadi
tanpa ader lesen dan i/c
kalau kena sekatan tadi memang kena tahan ajer la aku ngan polis :p
nasib baik la aku selamat sampai ke opis


kalau aku cakap kat mak aku
confirm mak aku akan cakap

"nasib baik la kat bawah tu lekat kalau tak yg kat bawah tu asyik la tercicir"
huhuhuhuhu laser kan statemet mak aku tu


7 kata-kata indah:

Qumairah said...

Zh-Ena saya pon adalah masalah yang samer, and you know what? My mom pon ckp benda yang seruper huhuhuhuhu..

~dARlee zURiS~ said...

bnyk sangat makan garam kot.
biasalah..usia makin meningkat nie.heeheee...

Zura said...

hahahaha...biasalah kelaseran mulut org tua...
Ena jom join contest berani tuk gagal...masuk blog aku tuk view ye.. :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo aku plak selalu buat alasan banyak urat putus..hikss..

[-suziey-] said...

ler boleh plk camtu..seb bek ade ira..kalu x xleh kuar ler dr tol..hehe..

stmtnt mak ina tu sma la ngn mak kita..ekek:p

adianiez AIDA said...

statement mak ena tu sama dgn statement MIL aida. mak aida tak laser langsung!

aida pernah tertinggal handbag kat garaj. kereta da kuar dari garaj. terus kunci pagar and go. bila tiba court, dok gelabah cari handbag.

pinjam sen kat member, call neighbour. yes. kata nyer handbag ada kat kerusi rehat depan sliding door.

hmmmm.... lagi bahaya!!!

saya said...

ena..say apon pernah kena. time nak byr tol sekali tgk takde beg! korek2 dlm laci kereta pontakde duit lorr..rasa nak nangis. sampai ke lantai kereta cari kot2 ada syiling. mujur ada. hehehhe.. pengalaman betol.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha