NuffnangX

Friday, December 25, 2009

Belum Bayar Tapi Dah Makan

story hari selasa yang lalu
kami membeli barang skit di Giant
sekarang nie kalau beli barang di pasar raya
bila lalu di bahagian biskut
mula la si kecik nie over xcited
semua benda dia nak
pastu siap tunjuk mane-mane yang dia berkenan
tu pun nasib baik la kami letak si kecik nie dalam troli
kalau dibiarkan bebas berjalan sendiri
lagi la semua biskut dah ada dalam dakapan si kecik nie


yang pasti biskut panjang dan berbelang-belang tu
adalah biskut WAJIB yang kami kena ambil
dah masuk dalam bakul WAJIB la kena bagi umairah sebatang


muka tak sabar nak makan biskut



sayang yang berusaha keras untuk membuka solatape
disekeliling botol biskut
kami perasan ada mata yang memandang ke arah sayang
alah tu pun nak kecoh..kami bayar la sampai ke kaunter nanti
budak kecik maner la nak makan saman
time tu jugak la dia nak makan gak
tapi bagi confirm 1 giant tu akan dengar suara nyaring umairah menjerit



bila dah dapat biskut idaman
terus duduk diam-diam dalam troli
jadi aman la skit kami nak membeli barang



kusyuk sungguh umairah makan biskut



sambil menjilat jari



bebudak yang belakang kami pun
terjengah-jengah tengok telatah umairah
yang slumber jea makan tanpa di bayar dulu


hehehhehehe biasa la tu bila ada anak kecik
confirm punya akan di buka dulu sebelum di bayar
sampai counter bayar la kan


saper ada pengalaman macam nie :D

6 kata-kata indah:

"amethystchemiz" said...

x ada pengalaman la..haha..baru 19..urm..kelakar je post ni..hahaha..dah la cute gler muka baby tu pegang bskut..lapar tu..

CuTeMiUt78 said...

a'ah betul tu.. sama la cam Mirul.. tak blh kata nanti.. klu dah dia kata nak.. nak gak..dari dgr dengar dia menjerit.. baik bagikan..

Zura said...

makan pas tue bayar xpelh...jgn buat dek je...anak buah aku pun cm tue jgak...selalu makan dulu pastue br bayar

~ain said...

bukan budak kecik je gini na.. ain pun kalau dah haus nau, main sebat je air kat giant tu, lepas tu buh tin atau botol kosong kat kaunter..

chik star said...

alah, kt tesko ipoh ni pon selalu je org buat cmtu.
nak2 lagi bhgn air.
ok je.
hihi.

dorg xmrh pon
asal byor.

.::WaNiE::. said...

ala apa salahnye..janji bayar kan :P siap minum air sampai abis sampai kaunter bagi kotak air jek hahaha ..air nye dah takde

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha