NuffnangX

Saturday, June 13, 2009

BUaT ApEr KaT KaJaNg

n day way aku blk umah pas abis keja
mak call aku ajak pergi Kajang
sbb hanya aku jea tau nak gie kajang mcm maner
apis n sobri mmg tak tahu jalan


aku ckp nnti aku bgtau blh ke tdk
sbb nak tanyer sayang dulu
pas sayang benarkan aku pergi ngan family aku
baru la aku call mak yg aku blh join


dlm kol 2pm mcm tu
apis n lain2 dtg umah aku
sbb nak amik aku n umairah




aksi umairah nak sayang fija
fija seboleh2 nak elak taknak umairah sayang dia
siap tolak2 lagi
yg kami semua tahan gelak jea
tgk perangai umairah nie



finally dpt gak umairah sayang pija
cium kat mulut plak tu



kami sampai kajang dlm kol 3 lebih
kami aderlah tetamu yg last sampai
kenduri kawen nie
diadakan kat dewan penjara kajang
tak ssh pun nak cari penjara kajang nie
sbb dlm are pekan kajang gak kan
tak sesat pun



pas makan kami lepak kat luar
mak aper lagi borak2 la kan
yang nie sedara jauh
aku tak kenal sgt
umairah plak kehausan
minum susu dulu
pak lang dia yg jagakan umairah



memandangkan kami dah kat pekan kajang
dan mak aku aderlah penggemat sate
jadi tak lepaskan peluang utk mkn
sate hj.samuri yg bangunan dua tingkat tu
aku rasa org lain dh stop mkn sate
tapi mak aku still mkn lg sate
mmg mak aku nie hantu sate la
mmg fav



aku kan beli baby sling tu
bila aku bwk umairah guna bby sling
semua mata memandang kat aku
ialah minah indon maner la bwk ank tu
tapi aku tak malu pun
sbb umairah suker jea aku dukung dia guna bby sling
rasa mcm aku peluk dia jea
rasa lebih rapat gitu
pastu letakkan pija pun dia suker
pandang aku lain mcm jea
ialah mak long aku nie asal bwk aku mcm nie plak kan
hehehehehe agaknyer pija pikir mcm tu la kot




sebelum blk pak chu nampak la plak
mainan yg kena bayar tu
mmg terus la dia bwk umairah
n letak umairah dlm benda2 tu semua


bila mainan nie tak gerak
elok jea umairah duk diam
siap sengih2 lagi bila nak amik gambo
mmg nampak suker la



TAPI...





bila kami msk kan duit syiling RM0.50
terus umairah takut
nak minta dukung
fija plak maintain jea duk dlm tu
tak takut pun
siap blh pemegang mainan tu lagi
umairah dah terjerit2 minta mak aku dia semula



gelagat ank2 kami nie buat kami tergelak ajer
sepanjang hari nie



8 kata-kata indah:

Precious said...

Ehh .. itu budak makan budak ker, budak kiss budak tuh? Ih, kena censor gambar nih ...

Yan said...

huuhu baby sling tu mmg nampak cam indon.. heheh... jgnkan baby sling.. baby carrier tupun tak terpakai.. sekali dua jek kot guna gegege

azzul said...

umairah takut naik mainan tu ye..hehe abg naufal pun same tiap kali auntie bw dia naik sure dia meraung..ntah ape2 ntah...

zh-ena said...

precious - heheheheh cuci mata jap

yan - hubby ena dah siap pesan, klu beli tak pki siap la heheheh tu yg selalu guna skang nie tgk jea la smp bila akan pki heheheh

azzul - tu la pasal..pija ok jea duk dlm mainan tu

atty's said...

ena..apsal..g kjg tak koling2..ni nak mrh ni..

Intan said...

Uiii pandainya umairah "kiss" ehhh...ni sape yg ajau ni...he he he

saya said...

amboi..berjalan skan rupanya je.... saya pon suka sate jugak. hehehee... uamirah tu mmg aktif betol la.. semua dia nak jelajah. bagus2...

Zura said...

mak ko leh join aku sekali...bg seratus cucuk sate pun okey lg kot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha