NuffnangX

Thursday, June 11, 2009

LuAnGkAn MaSa Di Zoo NeGaRa ~ CuTi SeKoLaH

last week pas g kenduri kawen kat wangsa maju
kami pergi ke ZOO NEGARA
seyesss aku tak pernah pergi zoo negara nie
wpun ikut sekolah punyer trip
tapi mak aku ckp aku pernah pergi zoo negara
masa tu umur aku sebaya umairah
aper 7 BULAN
maner la aku ingat kan hehehehe
tapi mak aku ckp kira aku dah jejah la gak kan
kaki kat zoo negara nie


kiranyer nie semua 1st time la kami semua dtg se family
bayaran masuk
dewasa ~ RM15.00
kanak ~ RM6.00 (3 thn ke 12 thn)
bwh 3 thn FREE


tapi kan kami dtg hujung mggu
pastu plak cuti sekolah
org punyer la ramai
kami msk gate C
nak parking pun payah
parking tepi jln jea
tu pun kena bayar tau
kena charge RM2
klu msk kat parking kena RM4
tapi tu la dah penuh
muskil aku ialah parking tepi bahu jln pun kena bayar gak ker
bukan ko blh jaga kan pun
geram jea




nie adk bongsu aku ~ nasir
thn nie amik SPM
semoga berjaya tau adk
klu dpt good result - kami akan tunaikan janji kami tu
aderlah promise kami tu :p
panggilan ank buah
pak chu encemmmm ~ nie selalu dia ajar
kat umairah n fiza
geli bulu ketiak aku bila dia ckp mcm tu
heheheheh




aksi2 umairah bila tgk binatang kat zoo
mmg excited
plg suka tgk kuda kecik tu
siap nak pegang bulu kuda tu
klu blh naik dah lama aku letak kat
atas kuda tu
tapi kuda tu utk tgk ajer la kan



yang nie plak aksi2 fiza
fiza suker tgk binatang besar2
nampak jea badak sumbu
mula la mulut fiza terlopong besar
cute jea tgk heheheheh


dua2 tak meragam pun
bila berjln mmg mcm nie
susu pun blh lupa
tapi air masak mmg tak blh tggl lah
asyik haus ajer kan



gambo2 sepanjang kami kat zoo
mmg best
tapi yg tak best nyer
kaki aku dah lenguh tak ingat
smp aku nak ckp penat pun
aku gelakkk jea
ialah aku dah lah pakai baju kurung
pastu pki high heel plak tu
dah la zoo tu besar
semua tempat pergi
rasa mcm nak campak jea kasut aku tu
jln pun aku mcm seret diri n paksa diri berjalan jea
uwaaaaaaaaaa
ialah kami kan dari kenduri kawen
mesti la pakaian jenis yg di pakai
klu tau nak dtg sini confirm bwk baju spare dlm keta


sbb kesian mak aku yg pki kasut aku tu
aku plak pki kasut mak aku
adk aku dh gelak2 tgk aku
bila dh tukar kasut
perghhhh lega gila
mak aku mmg biasa pki kasut tumit tggi nie
mak aku kat kedai pun pki kasut tumit
tak caya
CAYA LAH




sebelum blk
kami msk dulu kat aquarium
mak aku n mak apis dah ddk kat bangku ajer
kami2 jea la yg masuk
aku yg kaki sakit pun nak gak msk
ialah dh bayarkan msk ajer la
kaki nie minta mlm nnti sayang urutkan hehehehe
bila msk mmg cantik2 ikan dlm nie
layan ajer la gambo yg adk aku tangkap tu


antara binatang yg ader kat zoo negara
jadi aper lagi kan pd yg tak tau
nak bwk ank2 pergi maner time cuti sekolah nie
apa kata bwk diorg kat sini
mggu nie last utk cuti sekolah kan
jadi jom kita pergi
besttttttt


aku syorkan pd ibu bapa yg nak dtg
pki la kasut yg sesuai
klu ader bby kecik bwk la kipas ~ panas beb
kasut ~ sport shoes @ jenis flat
baju ~ klu blh bwk extra la sbb confirm akan mandi ngan air peluh
pd saper2 yg kuat peluh la kan
ok itu antara tip2 berguna dr aku


daaaaaa :D

7 kata-kata indah:

saya said...

wahh..jln2 gitu..lenkali kene bawak baju spare ibu jugak..bkn utk baby je.. mesti siapkan sepasang kat dlm kereta.. apa2 hal dah sng dah ada.. hehehe..

Zura said...

erm...br senin 1hb famili aku g zoo tp aku xg sbb keje...aku pun dh lama xg...last aku g mase umur 4 ke 5 thn ntah...

[-suziey-] said...

mmg ade gk plan nk bawa aQeel g zoo..bior dia kenal sket binatang..ekek:D

zh-ena said...

ciksaya - betul tu pas nie sng kan..emergency dh ader sepasang dlm keta

zura - maknernyer ko still ingat lg ko pernah g..mcm aku mmg tak ingat langsung la

suziey - betul tu..bdk2 la plg suker tgk binatang..mmg excited diorg nie

Mak Su said...

mahainya ek, maksu tak larat ler nak gi zoo, tak larat nak menapak. haus tumit kakiku :)

zh-ena said...

maksu - bkn haus ajer confirm melecet sekali

~ain said...

mahal dah sekarang nak masuk zoo negara ni. dua tiga tahun lepas rasanya tak sampai RM10 untuk dewasa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha