NuffnangX

Tuesday, June 30, 2009

BaNgUn AwAL

entah la tak tau naper mata nie taknak lelap lg pas kol 6am
terkebil2 mata lihat sekeliling
buat keputusan
bangun n terus mandi
pergggghhh mmg segar... terus solat
nyaman jea pg2 yg hening nie


mmg awal
tetiba rasa cam rindu ngan kokokan
ayam jantan
klu kat umah mak mesti sebelum subuh tu dh blh dgr
bila daah dgr tu
tal lama pas tu mesti azan
kat umah aku skang nie maner la nak dgr
sorakan anjing ader la
emmm klu dgr sorakan anjing bkn aku bgn
tapi terus tarik lg selimut tutup muka
hahahhahah ialah ingat hantu nak kuar :p



dah tak tau nak buat aper
bancuh air kacip patimah
mkn burger yg sayang beli malam tadi
ops patut la aku bgn awal sgt
rupanyer malam tadi aku
tido kol 8pm
pas umairah tido
aku pun pun landing sekali sebelah umairah




aku tak sihat sebenarnyer
pas blk dr gath kat tasik
selsema n demam terjah kat aku
aku rasa pg nie tekak aku dah rasa lain
mungkin pas nie aku kena batuk plak
sama mcm sayang
sayang dah batuk nak dekat 2 mggu
ssh sgt nak mkn ubat batuk
klu aku amik kan mkn la klu tak bg
buat tak ingat nak mkn pun
dah mcm mak nenek plak aku nie
klu sayang kena sakit nie
nak kena bebel jea
kawan aku ckp...lelaki mmg mcm tu
time sakit tu la nak perhatian lebih dr kita
grrrrr yea ker
umairah pun tak sihat gak
family aku mmg tak sihat la mggu nie


rasa cam malas nak keja la
tapi hari nie aku kena bg bos aku sign semua cheque
karang tak sign tak bergaji plak
kami kat opis nie
korang semua mesti dah bergaji kan
mesti dah bershopping kan
emmmmm


Selamat Pagi Korang :D

10 kata-kata indah:

kakyong said...

ena,
kalo tidor kol 8 am, dah cukup rehat dah tu...
best ya u all gather2.. smlm baca kat blog kakty.

iman said...

uwaaaaaaaa x gaji laik na, bulan nie gaji lmbt, per pasat ntah akaun aku tue....tensen tol

Zura said...

semangat semangat semangat...g keje...jgn malas²...nti tertutup pintu rezeki...g kje g keje...

Wife to Firdaus Ghazali said...

wa...satu family x sihat...nak sambut org baru ke???

saya said...

wahh..kene panas kuat sangat la tu masa pegi gath tu agaknya.. lepas sign cek pegi amik mc. tido kat rmh. rehatkan badan.

zh-ena said...

kakyong - tu la mmg seronok..sblm nie jumpa di alam maya jea kan

iman - kira klu aku dh biasa dh gaji lambat..dh biasa kan

zura - dh kat tempat keja dh nie

azie - heheheheh tgh period nie

ciksaya - ari tu ok jea..beryangkit dr hubby la nie..sbb dia yg mula kena dulu

atty's said...

hi ena..
kty semlm baru bos sign cek..sok le baru gaji gamaknya ..huhuuuhhuh

Mak Su said...

take care :)

anak2 maksu pun 2 orang tak sihat, batuk2. tapi dr kata biasa jer. bukan yang dot dot dot tu

~ain said...

bangun awal bagus tau ena.. pintu rezeki terbuka luas.. Amin.. Hikhik cakap orang.. ain ni kalau hari cuti lepas subuh tidur balik tengahari baru bangun!!

Intan said...

Semoga ena cepat sembuh ye...nie mesti sbb cuaca panas masa gath tu kot ;)

Makan obat ye mummy nya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha