NuffnangX

Wednesday, June 24, 2009

MoNThLy ChEcKuP

petang smlm sayang dah hantar aku pergi umah mak
sbb hari nie umairah kena wat monthly check up
start bulan nie kami pergi klinik baru kat sri kundang
tak payah lagi nak perki klinik kundang
jd sng la skit kan lg la dekat


sayang tak dpt hantar
jd pergi ngan adk ipar aku
kebetulan hari nie pun adk aku
buat monthly check up utk fiza
sng amik kami kat umah mak
than pergi sekali



tido lambat bangun pagi lambat
tu aku selalu lambat smp opis
tak sggp plak nak anto si kecik nie
ke rumah penjaga dlm keadaan umairah
tido lagi...kesian


sebelum pakai baju
better minum susu dulu
skang nie suka sgt la
wat menyembur pas minum
abis baju akan basah
grrrrrr




nie la adk ipar aku
dia 1/2 day la termasuk la aku
sayang plak keja pagi
tak dpt nak cuti



kami dua beranak sblm smp ke klinik
tgk dulu wajah ceria umairah



adk aku ngan fiza
sama gak la minah dua org nie
ssh nak mkn ubat
n fobia ngan org pakai baju putih
nurse la tu :p



umairah posing ngan beg sandang baru


muka umairah dah cuak
bila smp klinik
tgk jea nurse dh tak sng ddk
asyik berpusing2 jea bila aku dukung
dh start nak nangis la tu


tgh pujuk umairah pas dh kena cucuk
volume umairah kuarkan nada dering
mmg extravangangsa
abis la volume handphone tu
fiza dengar pun terkejut
nurse kat situ mmg dh tahu
perangai umairah
senyum ajer la tgk umairah

tak ukut tinggi umairah pun
berat umairah ~ 6.58 kg
dah bertambah 1 kilo dr bulan lepas
risau gak berat umairah tak naik
ialah si kecik nie kan makin lasak
pastu tengah batuk lak tu
pasnie 2 bulan sekali baru la jumpa nurse
appt pas nie adalah 19/8/2009
dah puasa ke belum time nie...



pas umairah turn fiza plak
sama jea perangai
takut gak nak kena cucuk
msk jea jarum
mak aiiii volume pun sama jea ngan umairah
kalau dua2 keluarkan volume serentak
mau pecah semua cermin kat klinik nie :D


sampai umah terus bagi ubat demam
ialah sebelum demam elok bagi dulu kan
ok la sayang ibu..
ibu pergi keja dulu
petang nie ibu n babah akan amik umairah tau
tggl jap ngan wan
mmmmuahhhh

3 kata-kata indah:

~ Zura said...

erm....cm tue lak kerenah nye......mmg xterlayan

Nana said...

nant klw nk cucuk stahun,bg ubt demam dlu b4 g cucuk.tu pesan kwn saya yg keje nurse.dia ckp cucuk stahun tu kuat skit.

zh-ena said...

zura - mmg tak terlayan ra..letih betul la

nana - yea ker..thanks for the info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha