NuffnangX

Wednesday, June 17, 2009

RoNdA - RoNdA PaSaR SaUjAnA UtAmA

petang td mmg shumie nak dtg umah
sebab nak amik barang yg dia order
tapi bila aku tgk stock takder la plak
msg dia stock takder
than dia ckp ok la anto kat opis esok
aku pun mandi la sbb badan melekit plak
pas mandi baru la amik umairah
tgh2 lap badan dengar pintu gate aku di ketuk org
bila dgr suara
takkan la minah nie plak
ngan selamber berkemban aku buka pintu skit jea
bagi kepala aku keluar skit
laaa shumie ker
kata tak jd dtg
aku tutup pintu semula pakai pakaian secepat mungkin
tak elok kan biar tetamu tggu terlalu lama kat luar





bila msk jea dlm umah
dah sibuk2 tanyer umairah maner
aku ckp la blm amik lagi
cpt2 tolak aku amik umairah
bila dah amik umairah
mcm biasa la sesi kenal suai dulu
shumie plak nak bg cepat mesra ngan dia
umpan ngan biskut
jd cpt ajer la umairah nak kat dia
siap bg air lg kat umairah


pastu shumie ajak pergi pasar saujana
mak dia ajak
aku on jea sbb malas nak masak
kat pasar beli jea la makanan
jadi minta izin sayang dulu
sayang tak kesah belikan makanan aper2 utk dia


kat pasar saujana
mmg ramai la mata yg menjeling aku
ialah aku la satu2nye pki bby sling kat situ
setiap gerai yg aku berhenti utk beli barang
mesti tanyer
"tak sakit ker baby"
aku ckp la klu sakit dh lama ank saya menangis
umairah siap tgk sekeliling lg sbb tak pernah tgk keadaan sekeling
mmg excited la umairah
tgk la ngan bby sling memudahkan hidup kita
tangan kiri n kanan ngan selumber blh pegang beg plastic
tak gadoh2 pun nak pegang umairah
siap blh pilih tudung yg aku nak lagi
umairah buat aktiviti dia sendiri
ngan lihat org yg lalu lalang sekeliling dia


pastu singgah dulu rumah shumie
solat magrib kat situ
ialah klu blk dulu mesti tak sempat punyer la nak solat magrib
time aku solat tu
kak mashitah yg tolong jagakan umairah




diorg nie satu family mmg suker budak2
ialah dlm family takder bdk kecik kan
jadi bila umairah dtg mmg mengkecohkan suasana la
tgk la abg ijam main ngan umairah
umairah mmg suker org main ngan dia secara kasar
kasar bukan bermakna smp dikasari tau


ijam kan byk mulut
jd umairah akan terlopong jea mulut dia
bila dgr ijam bercerita
agaknyer lucu kot kat bdk kecik nie




yg nie plak ujang adk shumie
pun suker bdk2
ader jea dia cari akal nak bg umairah dtg kat dia
siap tunjuk dia teror wat lampin guna napkin lg
huhuhuhu aku pun tau wat la :p




yg nie plak kak mashitah
mmg selalu jea suruh shumie amik umairah bwk blk umah diorg
kak mashitah geram pipi umairag yg gebu tu
grrrrr
lama gak la aku lepak kat umah shumie
kol 10 malam baru la ingat nak blk
shumie teman aku blk
ialah kesian kat aku kan hehehehhe
thanks shumie sbb smp sggp anto aku naik atas
umairah siap taknak lepaskan shumie bila turun dr keta
tu yg naik smp atas tu
next time kita keluar lagi ngan auntie shumie erk :D



11 kata-kata indah:

kakyong said...

citer pasal bb sling.. mane foto dgn bb sling tu... heheh.. nyebuk nak tengok..

kakyong pun guna bb sling.. kalo g psr mlm, org mesti tgk len macam.. dia ingat daku Indon ker.... kahkahkah...

zh-ena said...

kakyong ~ salam kak yong..sudi singgah blog ena..blh tgk kat entry sblm nie..

betul tu tgk kita lain mcm ajer..mcm minah indon kan..bila kita ckp baru la tau kita melayu tulen..

[-suziey-] said...

sgt vangga memakai baby sling..heheh..xsabo nk pakai nih:D

Yan said...

ena.. kuarga shumie tu serupa kuarga hubby akak..
seme suke budak2..
dulu asik pinjam2 anak2 jiran jek tuk derang wat main..
mmg takde budak kecik kat umah tu.. adik bongsu baru darjah 1..
tp bile dah ade Qis ni..
derang dah takde dah pinjam2 anak orang hehee..

~ Zura said...

wah..berkampung ko kat umah shumi...suruh je shumie kawin cepat...xdelah nk pinjam2 anak ko lg...hihihihihi...

arianna adrizal said...

suka la umairah ada org layan2 dia ye.. :)

saya said...

wahhh..saya memang la paling suka pergi pasar malam. macam2 adaaaa. hehhehee... senang ye guan sling tu nanti mesti ramai orang nak guna jugak sebab memudahkan. bagus2.. cubit sikit pipi gebu umairah tu. yahuuu...

Mak Su said...

maksu suka cium2 budak2 time beso2 umairah tu, depa macam merelakan jer. ahaks

zh-ena said...

suziey - mmg banga sbb memudahkan kpd kaum ibu

yan - mmg suker sgt ngan bdk2..klu g jea umah shumie confirm akan dilarikan oleh mereka2 itew..umairah suker la sbb ramai jea layan dia

zh-ena said...

zura - bukan shumie jea yg kena kawen, ko pun kena kawen gak..sng bila 2 2 dh ader bby

anne - mmg suker sgt la anne

ciksaya - heheheh leeya mmg suker g pasar..kongsi mknaan ngan nezha lg tu

zh-ena said...

maksu - mmg..ckp ajer la sayang terus dtg peluk cium kita..tggu la besar skit mmg takder la cium tu nnti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha