NuffnangX

Monday, June 8, 2009

ApEr YaNg KoRaNg AkAn PiKiQ

malam tadi peneyewa umah mak aku
bergaduh suami isteri
kami kat umah dgr ajer la
sbb blh dgr ngan clear dr umah kami



bla bla bla diorg bertengkar
pastu finally kami dgr
suara ank2 diorg nie nangis ngan kuat
kesian kami dgr huhuhu



tgk la tu masalah org tua
ank2 pun terbabit sama
tak lama tu si suami nie dtg umah kami
bgtau yg bulan nie minta byr lambat skit
bayar umah sewa
mak aku ckp takper la



pastu mak aku tanyer la
ader prob ker
aku dgr ajer la sbb
kebetulan aku mmg kat dapur
tgh masak



yg laki nie ckp la dia dah geram sgt kat wife dia
sbb amik duit dlm wallet tak bagitau
tapi mak aku ckp
kan sebelum nie ko dh bg kebenaran
kat wife ko blh amik duit dlm wallet
klu perlukan duit utk beli keperluan



mak aku ckp cuba bgtau aper sbnarnyer prob korang nie
pastu baru la laki nie bgtau yg
dia geram kat wife dia sbb marah kat kawan perempuan dia



sebenarnyer mak aku dah tau prob diorg nie
sbb wife dia nie selalu bgtau kat mak aku
ttg prob rumahtangga diorg nie
cuma mak aku taknak la tunjukkan dia tau aper yg terjadi
cuma tanyer utk tgk aper kata laki dia plak kan



sehari sblm tu wife dia ader bgtau yg laki dia
ader perempuan lain
ialah maner la wife tak syak
ader 2 handphone
1 mmg guna utk biasan sentiasa terletak ajer atas meja
yg lagi satu blh plak sorok kat bawah seat keta
wife nie jumpa n tgk dlm hp
ader 1 no ajer
than semua msg yg di bg n balas
berbaur cinta cintun
maner la wife nie tak marah



dgn tenang wife nie call la itu perempuan
tanyer baik2
mak aku saksi lagi ttg pertanyan wife tu kat perempuan tu
baik ajer tanyer
tapi laki nie bgtau kat mak aku
yg wife dia call perempuan tu
maki-maki
mmg nak kena la perempuan tu
ialah tokok tambah cerita plak kan



mak aku nasihatkan
saper perempuan tu sampai naik tangan kat wife sendiri kan
laki dia ckp KAWAN jea
dlm hati nak ajer sepak..geram bila dgr



mak aku ckp la klu Kawan
takkan la sampai naik tangan kat isteri
klu KAWAN takkan la smp nak sorok hp
klu KAWAN naper dah tak bagi duit nafkah kat isteri
ank2 nak mkn aper
blh tak pikir



laki nie dah cuak
mesti tak terpikir yg mak aku tau banyak
konon dtg cari mak aku
mak aku akan bela dia la
byk la ko
bila mak aku tanyer byk2 kali
baru la tau yg KAWAN
tu janda ank sorang



bagi aku bukan nak burukkan maner2 pihak
tapi kesian kat wife n ank2 nie
ank dah 3 semua perempuan
ko tak kesian ker kat ank2 ko nie
nsb baik la wife ko tu
pandai2 cari duit nak tanggung perbelanjaan bulanan
dah la ko lempang wife ko tu
time mak mertua ko pun ader kat sini
ader tak ko pikir



aper la yang ko pikir hah
jadi LELAKI2 yang luar tu
korang ader tak pikirkan kan isteri n ank2 korang
bila timbul perasaan lain kat perempuan lain
korang tak kesian ker bini yg kat umah tu
ank2 yg umah tu
entah la aku pun tak blh emosional sgt
ialah aku ader gak suami



berdoa selalu
pas solat yg rumahtangga kami selalu bahagia n aman selalu
kesian kan
hari nie mesti wife dia luah perasaan kat mak aku plak
mak aku jd tempat luah perasaan plak



8 kata-kata indah:

atty's said...

lelaki camtu..budus..

Zura said...

asal lelaki cm nie erk...?

Yenn said...

hmmmm .. kekadang bukan salah lelaki .. :(

zh-ena said...

k.atty - mmg budus

zura - entah la spesis yg ssh nak di fahami

yenn - jd nak salah kan saper

Zanna_MamaBatrice said...

iskh...geram plak bc story nie...
x patut tul laki dia buat dia camtu....giler ke apa?

lagi percaya pompuan lain yg xde kena mengena dgn hidup dia dari wife dia yg sehidup semati sebantal sekatil tu....mmg x leh pikir tul laki dia tu ler.....

Yan said...

a'ahla ena.. tak puas ati ngan statement yenn.. kenapa plak bukan salah lelaki??.. dah terang2 dia buat salah...

klu statement tu kata takleh nak salahkan pihak lelaki saje.. bulehla gak diterima.. ni kata bukan salah lelaki... ni yg aku nak marah nih..

~ain said...

laaa.. dah macam telenovela pulak

zh-ena said...

zana - tu la ena yg gadap muka laki tu pun geram jea..rasa cam nak tampar ajer blk

yan - tu la pasal..

ain - nie mmg telenovela the real story tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha