NuffnangX

Friday, May 22, 2009

ReMaNg SeNjA Di TaSiK BiRu

petang semalam
sku singgah dulu kat Tasik Biru
sbb aku nak beli satay
ok la satay kat sini
besar jea ayam yg di cucuk kat batang lidi
sambil tunggu satay siap
tgk la pemandangan kat tasik nie
mmg dah lama aku tak singgah kat sini
wlaupun hari2 aku lalu kat tepi tasik nie



memandangkan aku guna camera hp jea
jadi kualaiti gambo tak secantik yg realiti punyer la
subhanallah mmg cantik
klu takder apartment tepi tasik tu
lagi cantik pemandangan tepi tasik nie
ialah blh nampak terus matahari nak terbenam
bkn matahari kat tv3 tu tau



keadaan umairah dah semakin pulih
alhamdulillah
cuma malam tadi
ragam umairah mmg buat aku
hilang kawalan
cuma aku bykkan istifar dlm hati ajer
menangis ajer
nak minta org dukung
klu org lain dukung ok la kan
tapi tu la nak atuk dia dukung ajer
ayah aku plak kaki dah kena gaout
tak blh nak jalan sgt
jd atuk nyer bwk sekejap2 ajer la
tu yg dia tak puas sgt ngan atuk dia tu
jd sbb tak puas hati
menangis ajer la si kecik nie
aku dukung pun still nangis gak
geram tul aku



wan dia plak amik umairah dr aku
terus bawak ke dapur
bagi mkn nasi impit satay
terus senyap
alahai ank ibu lapar ker
klu lapar naper la tak ckp
heheheheh klu la umairah dah blh ckp kan
dah kenyang terus jea senyap


mcm tu la umairah klu badan dia tak sihat
meragam dia lain mcm skit
sbb tu la aku taknak bbysitter dia yg jaga
baik mak n atuk dia yg jagakan umairah


pagi nie aku nak pergi kerja
umairah dah ader mood
panas badan pun dah takder
cuma aku still bg ubat
demam n antibiotik
dah pandai
buat muka busyuk
geram tgk - comeyyyy la sayang ibu :D


8 kata-kata indah:

nurul said...

ena... penah makan x satay goreng... sodap tau... cek ada mmbr jual satay... bila daging ayam yang kecik² x leh sumbat kat lidi tue depa x guna depa buang... tp mmbr cek nie dia x buang.. dia ambk dan goreng macam biasa... sedap ena... mkn dengan nasi sedap... dengan bhn grng pun sedap... mgkn depa dh perap tue bila goreng jadi sedap kot...

saya said...

mujur dah sihat sikit. kalo umairah pandai cakap nanti dia kata ibuuu.. nak makan pizzaaaa...

zh-ena said...

nurul - yea ker..ader sekali tu kat mydin ader wat promosi satay grg..takder lidi pun..sedap gak

ciksaya - nak mkn pizaaaa takper ibu buatkan hehehehe

norainiammran said...

alhamdulillah.. moga sihat bertambah sihat ye umairah.. kat tganu ni popular satay Jabi. Kalau in case ena bercuti ke Tganu ni, boleh laaa kita ke sana ye..

Zura said...

Satay..?sedap nye...

Mak Su said...

jg budak kecik ni memang really testing our kesabaran. tapi tengok matanya yang polos, marah pun ilang :)

fizz said...

salam...


wow sonoknya makan satay..kalau dpt makan time ni lagi sronok, kebetulan mmg tgh lapar..

sori dh terlepas entri2 yg lalu..umairah tak sihat sblm ni eks, tapi dah sihat ni, mesti ibu dia dah hepi :d

chik star said...

cea satay setia woo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha