NuffnangX

Wednesday, May 20, 2009

MoNtHLy ChEcKuP

pagi td kami berdua bangun awal
sbb nak bawak umairah pergi klinik
untuk monthly checkup


memandangkan umairah still demam
baik jugak pergi ke klinik kan
bulan nie takder suntikan utk umairah
cuma dtg untuk timbang berat badan umairah sajer
lega sbb klu kena suntikan
mmg terpaksa ditangguhkan
sbb klu demam mmg dilarang keras
utk diberi suntikan pd baby
doc yg ckp la
kami ikut ajer


kami smp klinik
orang mmg takder
mmg lega sbb biasanyer ramai orang kan


kali nie hasil pemeriksaan :
berat ~ 6.4kg
tinggi ~ 63cm


pastu aku minta nurse tu
check umairah sama ada umairah demam @pun tdk
pas check
temperature ~ 37.7c


nurse tu ckp still ok lagi
klu tak kebah jgk demam umairah pas 3 hari
terus bawak jumpa doc
emmm ok
lega bila dgr kan
nurse cuma bg ubat demam pd kami


kol 10.30am semua settle
terus menuju ke rumah mak
kami tinggalkan umairah ngan mak
bila umairah tak sihat aku mmg akan tinggalkan
umairah kat rumah mak
sbb aku rasa lebih
selamat n lega sbb mak kita yg jaga kan
tapi tu tak bermakna
aku tak percaya pd bbysitter tau
cuma biar lah aku serahkan umairah pd mak
lega perasaan aku skit
utk pergi ke tempat keja


jadi hari nie aku cuma amik 1/2 day
sayang plak mmg kerja petang
jd tak kesah la beb


jadi malam nie kami akan berpisah
sayang akan tido di rumah
aku & umairah tido di rumah mak
kerinduan lah kami 3 beranak
takper hujung minggu kita akan bersama :D


6 kata-kata indah:

norainiammran said...

"ena.. ena kena edit di picnik.com. Edit gambar dan boleh crop dan resize gambar jadi size sesuai untuk banner"

zh-ena said...

ssh tak nak buat..

saya said...

alahai siannya sampai terpisah2 pulak ye. tapi takpe la... kat rmh mak sndri mmgkurang sikit beban tu rasanya. moga cepat sembuh. kalo uamirah dah sembuh nanti ckp kat dia, haipppp..biasa dia tu. hehehe..

arianna adrizal said...

kesiannya budak2 kalau demam..

Mak Su said...

rindu yang sengsara, tapi tak per, kejap jer ek

norainiammran said...

ena.. senang je nak buat banner tu.. crop je gambat sesuai dengan saiz banner..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha