NuffnangX

Wednesday, May 27, 2009

BeRdiRi SeNdiRi

petang semalam
pas abis keja aku terus amik sayang kat umah
than kami terus blk umah mak
rindu kat umairah



skang nie mmg umairah suker
sangat ngan sofa kecik nie
si kecik nie akan berdiri kat sofa nie
pastu akan tolak sofa nie
jadi ngan sendiri
sofa tu bergerak
n umairah akan berjalan ke depan ngan
di sokong oleh sofa merah iteww



bila dah berdiri kat sofa nie mmg
tak kasi la orang lain pegangkan badan @pun tangan dia
nak dia sorang yg handle



kita bukan aper kan
sbb kadang2 umairah tolak kuat sgt
sofa tu
sampai laju plak sofa tu ke depan
risau beb
tapi si kecik nie risau apernyer
yg dia tau cuma buat gelak ajer




sebab sofa nie kecik
jd umairah sambil dia berdiri
dia akan rebahkan kepala dia kat atas sofa nie
cute jea bila tgk


tapi kan ader sekali tu kami semua tak perasan
masing2 kusyuk tgk tv
umairah berdiri sambil lepaskan tgn kedua2nyer sekali
mmg bila ternampak tu
terkejut tak ingat la


mmg kami terjerit sekejap tgk
yg umairah plak plak pandang kami
sambil gelak n tepuk amai2


alahai ank ibu
cepatnyer membesar
tak puas ibu nak peluk cium umairah lagi


hari nie kami akan amik umairah dari umah mak
tak sabar nak bersama dgn umairah
kita blk umah kita sendiri yea sayang
thanks mak sbb sudi jagakan umairah
time umairah sakit
mmuahhhhh

6 kata-kata indah:

saya said...

wahh..kjp betol rasa masa berlalu.r asanya macam baru semalam baca cerita ena melahirkan umairah. hari ni tengok dah berdiri sendiri. seronok ye. okla.. buat keje rajin2 dengan ucapan jangan gatal godek hp, nanti dgn hap sekali hilang. hhehehee...

zh-ena said...

ciksaya - huhuhu mmg cpt kan masa bergerak..

tu la no.phone leeya pun hilang sekalu..uwaaaaaaaaaaa

~dARlee zURiS~ said...

umairah nak pandai berjalan dah ek..
tak lama lagi leh lawan sopim ngan ibu die
hehee..

azzul said...

ari tu umairah demam nk berdiri ler tu...pejam celik bjalan plak nnt hehehe

zh-ena said...

zuris - hai bakal pengantin baru..blh la ajak jalan2 kan..dah dpt kaki mcm maner la plak nnti kan

azzul - tu la wan dia pun ckp mcm tu..demam nak berjalan nie

Intan said...

Tak lama lg nak berjalan lah anak dara ena tu...sama ngan my baby, diorang lebih prefer buat sendiri dari dibantu2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha