NuffnangX

Wednesday, May 20, 2009

DeMaM

semalam aku MC
sbb aku kena suntik utk alahan
ialah kulit muka aku jd makin teruk plak
pas dh suntik tu
aku tido dr kol 12 tgh smp la kol 4.30pm
mmg lama la aku tertido
mmg tak sedar aper2 pun
mmg kuat gila penangan kena suntik nie
harap pas nie kulit muka aku akan bertambah baik


malam plak mak aku buatkan ubat
utk tepekkan kat muka aku nie
bila pakai sejuk jea rasanyer
tapi pas tu mmg rasa merenyam gila la muka aku
mmg mcm pki masker
dalam 1 jam aku pakai
bila dah basuh muka rasa segar sgt
kulit yg merah2 tu dh reda skit colour dia
aku tak tau ramuan aper yg mak aku buat
aku pakai ajer asalkan blh ubati muka aku nie
aku try jea


hari nie plak mmg kelam kabut aku buat kerja
ialah semalam aku kan MC
jadi keja menimbun utk aku settle kan
tapi sebelum blk semuanyer settle
alhamdulillah


pagi td sebelum pergi kerja
aku rasa dahi umairah
mcm panas skit
bgtau sayang klu panas bertambah
bagi ubat demam
sayang ckp ok jea


sayang msg aku yg umairah demam
dah bagi ubat demam sebelum hantar ke babysitter
demam + meragam
langsung taknak ddk kat bawah nak kena berdukung jea


jd sebelum aku amik umairah petang
aku siapkan diri dulu bg fresh skit kat bdn
kol 6.30pm baru la aku amik umairah
mmg efa ckp yg umairah meragam skit
biasa la kan bila bby tak sihat
mcm2 ragam akan ditunjukkan
cuma kita kena byk bersabar dlm melayan karenah bby kita nie


pas magrib umairah tido sbb aku bagi ubat demam
tido pun tak lena sgt
msk dlm buaian asyik nak meniarap jea
bila baringkan atas tilam
asyik berguling jea
mcm cari tempat selesa utk tido


aku dh perap kan tuala basah kat dahi umairah
baru aku teringat petua mak aku
bila badan bby panas
letakkan air asam jawa kat kepala bby kita
than aku terus buatkan air asam jawa
bila aku letakkan kan kat kepala umairah
n sapu skit2 kat bdn umairah
baru la umairah tido ngan lena
mungkin dh sejuk skit kepala n badan dia kan..


kadang2 petua org tua mmg blh di pakaikan..



9 kata-kata indah:

azzul said...

semoga umairah cepat sembuh ye...

shafarina said...

haah letak asam jawa

skang musim lain macam kan. ni kak wan batuk2 lak sejak hujan petang ni. kalau demam alergik tu, merah2 satu muka.

Lily.Lulu said...

get well soon ena
makan ubat
dan make sure banyak2 kan berehat
:)

Zura said...

ko pun demam na...aku lak nyaris2 nk demam...itu pun smlm aku ambik hday sbb sakit kepala....

erm...klau umairah badan dia panas..ko try lah cool fever...letak kat dahi dia...so far mak aku gune tue je klau adik aku demam...alhamdulillah serasi...

Intan said...

Cian dierrr...cepat sembuh ye umairah. Minum susu byk2 k dan byakkan rehat :)

Mak Su said...

kena alahan? alergik kat makanan apa2 ker?

MUNIRA said...

semoga cepat sembuh ya! siannya..
banyak2 rest ye..n byk2 minum air masak!

Tulip said...

take a good care yerr ;)
semoga sembuh..

saya said...

aduhh...habis satu rumah demam ye ena.. makan ubat moga cepat sembuh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha