NuffnangX

Monday, May 4, 2009

TaMaN LaYaNg - LaYaNg


semalam kami sekeluarga
pergi ke selayang
mmg tak plan dari awal pun nak datang sini
dari hari sabtu n ahad kami semua bz ngan kenduri depan umah kami
mmg banyak la menolong family m.cik work n p.cik mustaji nie
kat kenduri kawen ank perempuan diaorg nie
ialah bila duk kat kampung
adat tolong menolong mmg diamalkan lagi

pas kol 4 lebih mcm tu aku ajak family aku pergi
taman layang2 nie
sebenarnya nak jumpa auntie aku
dia ader buka kedai kat taman nie
aku pun tak pernah pergi kat sini
mmg peluang baik utk datang ke sini la
adk aku sobri mmg selalu lepak kat sini
datang ngan awek dia
dating la tu



adk aku sobri ngan awek dia si dayah
aku pun siap main layang2 sekali tau
lari2 ank lagi tu
mmg megah la
umairah plak mmg aku tak risau sgt la
sbb mak n ayah aku pun ader jadi diorg la sukarela
tolong jagakan si kecik nie



memandangkan adk aku sobri datang ke taman nie naik motor
jadi sebelum balik
sayang ajak ronda2 taman nie naik motor
mmg syorkkk arrr
jauh gak nak pusing satu taman nie
pas nie blh la datang lagi utk berjoging kan
sayang pun setuju
mak aku plak plan nak berkelah kat sini
mmg best la kat sini
mcm tak puas jea kami datang semalam
umairah bila dapat naik motor
mmg suker sgt


aksi sayang main layang2
dia tak berlari pun
cuma balingkan bila angin kuat pastu dah naik
sng sgt kan
cuma aku jea yg terlari2 ank kat tgh padang nie
MALU takpayah nak MALU
sbb bkn aku jea yg berlari
m.cik2 pun ader yg berlari hehehehe
mmg lawak la
angin kat sini mmg kuat
ialah laluan angin kan
jd mmg sesuai la tempat nie dijadikan taman utk bermain
layang2


layang2 nie pak unggal yg belanja kami
jadi dia yg tunjukkan mcm maner nak pasang layang2 nie
bagi free lagi tu
sbb m.cik n p.cik aku nie ader jea jula layang2
jadi kalau korang ader datang sini
beli la kat kedai m.cik aku nie
tak payah la beli kat luar taman tu
mcm2 ader
p.cik aku ckp layang2 yg sng naik ader la bentuk KELAWAR
sbb aku pun tak tau




nie la kedai m.cik n p.cik aku tu
mcm2 ader
nasi lemak dia mmg terbaik aku ckp
ader jual kuih, buah, nasi lemak, nugget, sosej, ice blended, ABC, layang2
jadi mai la beli kat sini :D
yang tudung hijau tu m.cik aku
yang tgh pasang layang2 tu p.cik aku



seronok dapat luang kan masa ngan family
mmg enjoy
klu umairah dah blh berjalan
mmg selalu la aku akan bawak bby kami ke sini
seronok tgk bby kita
berlari ngan bebas
se bebas layang2 terbang di udara



family adk aku
lini, hafiz n nufhafizah (pija)
mcm couple nak dating plak
suker pakai pakaian sedondon
pija nie mmg kaki berjalan
samer la naik motor adk aku sobri
pusing2 taman

mak aku ajak sekali penyewa rumah sewa mak aku
ana ngan ank2 diorg
hakim nie mmg kesayangan mak aku
sblm dapat cucu
skang nie pun still sayang gak nie
pergi maner2 mmg mak aku akan bwk sekali hakim nie
dah mcm family gak penyewa umah sewa mak aku nie
tak pernah berkira pun


yg tgh2 tu la ayah aku
umairah ngan saper2 mmg dia boleh jea
pija jea taknak ngan org
ngan org yg selalu dpn mata dia jea dia nak
org dia tak kenal toksah la amik dia
confirm dia akan uwaaaaaaaaaaaa


sebelum masuk taman
punyer la ramai org jual layang2
pilih ajer la jenis layang2 aper korang nak
taman nie pun luas
time kami smp nie panas gak la tapi ok la
cuaca panas sng nak naik kan layang2



m.cik kami yg bentangkan tikar nie
jadi dapat la umairah baring2 kat atas tikar nie


tapi kan bukan umairah ajer yg baring
ibu n babah dia pun baring2 gak
ialah dah penat berlari kat padang
baring jap amik nafas :D

jom kita main layang-layang :D

10 kata-kata indah:

Zura said...

Teringat masa dating dolu²...hehehe...mmg seronok g sini...klau nk lepak²...mmg inilah kawasan yg sesuai gitu...aku pnah g sekali je...terase nk g lg tp xth lah bile...

zh-ena said...

zura - mmg best kan ra..seronok jea bila bwk bby ke sana..kita pun rasa cergas jea nak gerak..

Mak Su said...

apa dia? layang2 yang senang naik ada kelawar? kat ner?

zh-ena said...

maksu - klu ikut jln MRR2 terus jea..taman nie sebelah kanan jd kena wat u-turn klu ikut MRR2..
layang2 tu benda kelawar, biasa kita guna bentuk yg segitiga tu kan..klu g kan taman nie mcm2 jenis layang2 kita blh tgk..

Shumierain said...

wah cam best jer..angin sepoi2sepoi bahasa iye..

bole la tdo ..

antalya said...

byk giler layang2 kat langit tu yer..syoknya

saya said...

wahhh..saya pon teringin nak main layang2..tapi takde kawan..siannya sayaaaaa...

saya said...

wahhh..saya pon teringin nak main layang2..tapi takde kawan..siannya sayaaaaa...

atty's said...

memang sronok lepak2 taman sambil main layang2..

kt bangi kt tasik cempaka..kalo ptg ramai org main layang2..
tak dpt jumpa ena..tp one day..ade rezeki kita jumpa ya..

zh-ena said...

shumie - mmg syork mie..mmg tangkap nak tido jera la..tu yg aku baring jea tu

antalya - mmg byk..layang2 wau mmg besar2

ciksaya - dtg jea..ramai kawan kat sini..hehehehe bdk kecik la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha