NuffnangX

Sunday, May 17, 2009

sAyAnG XciDeNt

petang sabtu yg lepas
sayang smp rumah lambat dr biasa
mcm biasa aku ingat sayang OT
bila call sayang tak angkat plak
mmg OT la tu
sayang klu kat tempat keja jarang akan
angkat phone
jadi aku paham situasi tu


dlm kol 5pm baru la sayang rumah
bila sayang buka ajer pintu rumah
mmg aku ternanti2 sayang balik
aku tgk sayang dah terdengket2
ngan baju koyak
seluar jeans kotor ngan lumpur


mmg aku terkejut tgk keadaan sayang
bila aku tanyer naper
sayang ckp jatuh motor
mmg aku mengucap panjang la bila
sayang ckp jatuh motor


sayang ckp keadaan jln licin
bila sayang lalu kat bonggol
tetiba tayar depan motor terus terbabas
sayang tak dpt kawal motor
jadi terus terbabas n sayang jatuh motor
mcm nangka busuk


bila buka baju
byk tempat yg sayang melecet
kat bahu kanan melecet
kat siku kanan
kat tgn kanan
jari kiri sayang kulit terkoyak
lutut sayang pun terkoyak
ajak g hosp sayang taknak pergi
jadi aku cuma basuh guna dettol
pastu letak ubat gamat


cpt la sembuh
kesian kat sayang



13 kata-kata indah:

Intan said...

Semoga ur hubby cepat sembuh...

~dARlee zURiS~ said...

laa..kesiannye hubby ena
nasib baik takde apa2 yg serious ek.
semoga dia cepat sembuh ye :)

saya said...

aduhaii..hrp2 ayah umairah cpt sihat ye. tu mesti sakit2 tulang badan semua tu. macam tu la ena, saya pon kalo obek keje memang jrg sekali call melainkan kalo takde apa2 yg penting, tapi risau jugak kalo jadi hal2 yang macaa tu. harap semua ok ye lepas ni. ena jangan susah hati. bab umairah, bukan main over happy naik walker ye.

norainiammran said...

hallaaaa.. kesiannya babah umairah.. semoga cepat sembuh ye.. moga lepas ni lebih berhati-hati..

Molly Polly said...

Huh...xcident.... semoga sayangmu itu cepat sembuh... mesti sakit-sakit badan...pastu bila dah lepas seminggu...luka pun kering...itu jam...tangan paling gatal nak kopek segala kuping luka...huhuhuhhu.....

Oh ye...kalo takmo parut...jangan lupa letak minyak yang ada vitamin E...tapi kalo ada parut lagi nampak macho kan...hehehehehe...cam RAMBO gitu

Mak Su said...

waduh....tak per... orang lelaki daya tahannya lebih kuat dari orang perempuan :)

maksu dah jwb tag perempuan, mmuuaahh.

atty's said...

salam ena..semoga babah umairah cepat sembuh..tu mesti sakit2 bdn lepas jth moto

shafarina said...

time kasih ena komen kat blog kak wan tu.

kalau eksiden, teruk ke tak teruk ke husband ena kena gi urut gak. sebab nanti efek dia bila dah 5-10 tahun. rasa bisa2 la, sengal la. time sekarang tak rasa lagi. :)

alhamdulillah tak jadi lagi teruk kan.

Lily.Lulu said...

kesiannya kat hubby ena
harap cepat sembuh
time2 hujan kena lebih hati2 kalau bawak motor tu
bahaya especially kalau ada lopak
kita kadang2 tak nampak kan

get well soon !!

lemonade said...

mujur x terok kan..
be careful next tyme pesan kat ur hubby eh.

zh-ena said...

intan - tu la harap begitu la kan

zuris - tu la risau jea bila tgk keadaan dia bila bukak pintu

ciksaya - skang nie dia ckp rasa skt kat bhg belakang..nnti nak ajak g urut la

ain - tu la kan bila kita berhati2 terkena jgk..nak wat camner

zh-ena said...

aese - tu la tapi tu la still dlm berair lg luka tu..nak sapu ubat pun seriau jea tgk

maksu - tu la kan maksu..klu ena la jatuh moto entah aper la jd kan..mesti dh meraung kat situ gakkkkthanks maksu sudi jwb tag

k.atty - mmg pun pg td dia dh gadu skt kat belakang.cian dia

k.wan - tu la dlm proses nk pujuk cik abg nie g urut..ssh nau nak pergi urut

zh-ena said...

lily - tu la kan..kena lebih berhati2..suh naik keta taknak..kata tak macho la hish entah la aper yg org lelaki pikirkan

lemonade - bkn pesan jea..siap doakan semoga selamat pergi n balik..amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha