NuffnangX

Saturday, February 21, 2009

HaRi SaBtU Yg BoSan

biasa lah bila boss aku dh ke Thai, mmg aku akan malas nak buat keja..nak plak hari nie hari sabtu lg la terasa bosannya..aku sorang plak opis nie..yg si Lee tak dtg la plak..hampeh jea..tak tau nak story apa sebenarnya..pasal umairah, dia dh kurang batuknya..alhamdulillah..hari nie kami akan blk ke Sijangkang..sayang dh tak sabar nak blk tu..malam td sayang dh pack barang dia msk dlm beg..mmg xcited..

klu kat opis nie, tiap2 pg aku akan mulakan hari aku ngan minum oligo cereal..mmg sedap..aku mmg tak suka ngan cereal ker oats ker..sbb lembik n tekak aku tak blh nak terima..memandangkan aku ada gastrik n selalu pedih kat ulu hati..aku tak blh nak mkn lambat mula la perut aku akan rasa pedih tak ingat..ialah kdg2 aku kan selalu bz, klu dh bz aku akan mula lupa nak mkn..tu la perangai aku yg ssh nak control..aku akan leka ngan keja aku..tau2 dh sakit perut..

last time aku ada pg Mydin USJ nak beli brg..ada plak buat promotion utk oligo nie..entah tetiba ajer aku amik n minum..emmmm sedap la plak..aik mcm maner tekak aku blh terima oats nie..ada rasa madu skit pun ada gak..jd aku terus la amik 1 pack utk try nnti..

sejak tu la setiap pg aku akan mulakan hari aku ngan oligo cereal nie..sedapppppppp
aku ada syorkan kat zura n suzy utk try oligo nie..jd korang dh tau la kan oligo cereal nie mcm maner kan..ops lupa plak shumie ko pun try la oligo nie ko pun ada pedih ulu hati kan..sedap tau. mesti ko tak loya punyer la :D





nie la dia oligo cereal - sedapppp tau




dh buka msk kan dlm mug


tuang air panas dlm mug yg berisi oligo cereal


sedia utk diminum

best dr aku
p/s : pd saper2 yg diet pun sesuai try oligo nie sbb aku bila dh minum oligo nie sampai tgh still tak lapar lg..n dpt kurangkan kolestrol dlm badan kita..

12 kata-kata indah:

atty's said...

KTY PUN SESORG JE KAT OPIS NIE..JAP LAGI NAK BALIK DAH NIE..

HAPPY WEEKEND DIK

chugie said...

uit.. bos aku pn xde, tp kt sini ramai org ar. cume aku pn dh buhsan dok oips ni na. emm..dap gak ek tgok oligo tu.

Zura said...

aku pun bosan gak nie...bos aku pun xde nie....

~dARlee zURiS~ said...

kira cam quaker oat lah ek?
boleh ar try ti nie

hepi weekend too :)

norainiammran said...

oligo cereal??
ada campur kopi tak? ke coklat aje? kalau ain pulak jenis yang allergic kopi ke nescafe ke memang tak leh nak minum..

13may said...

errr....nescafe tetap pilihan hati :D

Zura said...

smlm aku g tesco mutiara...carilah oligo cereal tue xde....yg jumpe oligo choco....tp terjumpe lah nesvita cm sedap je....tp xbeli pun...

saya said...

saya tak pernah try oligo cafe ni..tapi saya tau lagu oligo tu kat tv. hehehe...

Mak Su said...

maksu pun tak suka, tapi sekarang ni susah nak kontrol berat badan, sesekali layan gaks cereal macam tu.

arianna adrizal said...

aritu beli oat sb konon2 nk jg kesihatan kurangkn kolestrol. tapi... da xingat bila last mkn.h ehehehehhe

.::WaNiE::. said...

ape blh kurangkan kolestrol?

huhu bleh lar cuba..confirm xloya eK?? wani geli lar makan oat

Redbloodsnow said...

bile boss tarak mmg mood kemlsn wat keje menguasai diri kan kak ena..huhuhu

psstt..lom pernah lg minum oligo cereal tuh..hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha