NuffnangX

Thursday, February 26, 2009

SeCaRa SpOnTaN

lunch kali nie secara spontan ajer..tgh aku YM ngan member2 (YM Conference : ida, zura, imah n zie) terus ajer aku ajak zura mkn mc'd..dia pun secara spontan terima ajakan aku..heheheheh layan aku mmg la mcm nie..tetiba ajer aku nak mkn aku on ajer..mmg tak tggu pun..layannnnnnnnn

jd mcm biasa la, aku pg opis zura n amik dia..mc'd dr opis kami 15 minute ajer perjalanan..tak jauh pun..ala kdg2 meroyan aku sampai smp ke Giant shah alam pun aku smp utk g lunch..jauh tak jauh la aku nak mkn..aku g sana pun sbb nak mkn sizzling ajer..

dlm perjalanan aku ajak la shumie sama..ialah rasa mcm dh lama jea tak jumpa minah nie..laaa rupanya minah nie dh kenyang mengkedarah kat opis..dia rehat kol 12.30 - 1.30pm..aik sejak bila ko rehat time nie shumie..biasanya aku rehat ngan ko kol 1pm ajer kan..tak dpt la aku ajak dia lunch sama2..aku lunch sama ngan zura..aku ajak gak dia esok tapi dia ckp tak sempat kot nak join esok..hahhhhh apa yg esoknya kan..tggu la entry esok punyer citer kan..

sampai kat mc'd mmg la ramai gila punyer org..nak parking pun ssh..finally aku parking ajer kat shell sblh mc'd..ala tapi bkn aku sorang ajer yg parking kat sini ramai lg yg letak sekali..jd klu org shell nak marah bkn kat aku ajer yg kena org lain pun kena sekali hehehehehe

tu baru ajer parking, blm msk dalam lg..beratur pun panjang..dh siap amik order semua prob nak cari meja plak..nsb baik lah time aku tertinjau2 cari meja ada couple nie bgn..fuhhhh lega dpt tempat nak makan..klu tak kita mkn berdiri la zura oiiiii

zura mcm bimbang sbb takut esok tak sempat smp ke opis on time..aku suh la dia cari idea utk bg alasan kat bos utk msk lewat esok..heheheheh jd jahat sekejap takper kot :p

mkn mc'd nie ujung2 bulan ok la..ialah tgh sengkek kan, blm dpt gaji lg..bdk sekolah mmg la ramai..nak mkn ngan aman pun tak blh..gelak tak ingat dunia..

jumpa korang esok erk :D



mc'd turun harga

dh abis mkn baru la nak amik gambo
bil kami berdua :D

zura senyum dlm kekenyangan..brrrppppp

3 kata-kata indah:

chugie said...

woi! lunch x ajak aku ek? sampai hati... :((

p/s: cam lah aku bleh pegi kan????

norainiammran said...

ena.. mcd turun harga sebab efek dua perkara:

1)pasal ekonomi sekarang ni tak berapa nak ok kan..

2)pasal ramai orang boikot tak mau makan mcd sebab kes israel tu..

Adik ain ada yang kerja mcd, dia bgtau dalam sehari nak dapat hasil jualan RM5k pun susah.. Sebelum ni, belas-belas ribu satu hari kutipan jualan.

Memang teruk sangat collection sekarang ni..Sebab memang orang boikot. Isu boikot ni nampak macam remeh je, ain pun tak percaya sampai kene berhenti kerja adikku itu..

Tapi, itu lah tak sedapnya.. adik ain laa plak terpaksa cari kerja lain sebab mcd tak mampu nak bayar gaji..

Ini perkara betul ni.. Ain rasa terkejut gak bila dgr.. McD kira nya syarikat yang gah jugak kan..

Teruk jugak ek diorang main boikot-boikot.. hehehehe

Mak Su said...

ooh, patut ler ramai, rega dah murah :)

time gaji laju jer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha