NuffnangX

Thursday, February 19, 2009

DiNNeR Di MaNeR

aku teringin nak mkn sup la..ckp kat sayang aku nak mkn sup n yg pasti sup dia mesti sedap klu tak sedap jgn la bwk aku pg..buang masa jea nnti

jd bila aku blk dr kerja n sayang mmg tggu aku..siapkan umairah terus kami kuar..sayang nak penuhi impian aku nak mkn sup..ialah skang nie bila aku ckp teringin sgt nak mkn sayang ckp nnti la kita mkn..next time pun blh..bila aku ckp nnti aku kempunan, terus syg ckp alahhhh sayang tak pregnant pun..terus aku tampar bahu sayang..ooooo nak tggu ena pregnant dulu baru la segala hajat ena akan ditunaikan..hampeh tul sayang nie..

tapi hari nie sayang terus setuju bila aku nak mkn sup..cian tgk wife dia kot..jd sayang bwk aku pg mkn kat Restaurant Ani Sup Utara Sec.9 Shah Alam..mmg sedap la..suasana pun mmg cantik..susunan meja mmg nampak exklusif la..bila rasa sup yg kami order mmg gempak..mmg tekak aku blh terima lah..next time blh la try lg kat sini..

aku try sup gearbox..ialah selalu dgr ckp sedap la apa lahhhh..jd kali nie aku nak try..mahal gak 1 mangkuk RM25 henget...sayang plak try sup ekor..rasa sup mmg sedap sgt...gearbox plak tak reti sgt aku mkn..nak sedut dlm tulang tu pun aku rasa ragu2..yg jd uji kaji mesti la sayang..aku paksa sayang try dulu..bila sayang dh sedut, terus aku tanya rasa apa..sayang ckp rasa cendol!!!!!! pelik btl la..

bila aku try, sedut ajer asyik tak dpt ajer..aku siap cucuk2 lg ngan straw..bila dh dpt rasa..emmmm jap aku pkir jap..entah aku pun tak tau rasa mcm maner..tak tau aku nak describe rasa mcm maner..entahhh nak ckp sedap pun tdk nak ckp tak sedap pun tdk..klu nak tau korang rasa sendiri la..

kali nie kami mkn ngan tak tenteram..umairah taknak duk dlm stroller dia..geram gak..tapi satu ajer aku tak puas ati kat restaurant nie..ialah punya la cantik restaurant nie mcm bistro tapi kipas yg ada alahai kesian sggh..cuma guna kipas berdiri tu ajer..kipas tu plak mcm kat umah ajer..ada 3 bijik ajer..umairah meragam sbb rasa panas kot..ialah bila aku dukung umairah, belakang umairah basah ngan peluh..terpaksa aku bwk umairah pg duk depan kipas..

kami mkn pun cpt2 ajer sbb umairah dh start buat bunyi enjin..hehehhe nak nangis la tu..



~ANI SUP UTARA~

5 kata-kata indah:

saya said...

saya pon suka supp..sebab tak pedas. hehehehe...

Dakjaat™ said...

sup gearbox? katner tu? hahahahahah! :p

antalya said...

mahalnye sup kat situ ek

ZH - Ena said...

ciksaya - tapi sup kat sini pedas skit la

dakjaat - kat sec.9 shah alam

antalya - tapi blg la mkn utk 4 org..mangkuk besar tau

norainiammran said...

Hehe.. suami ain kalau ain nak makan ape, dan dan tu jugak dia cari.

Malam tadi tengok drama (ayam goreng comel). mak aiii..membuak2 nafsu makan den nak kan ayam goreng plak.. Tapi, mana nak cari memalam buta ayam goreng pasar malam kan?

Kecur liur tengok.. Padahal selama ini jangan harap laa nak makan ayam goreng pasar malam tu.. Memang den tak gomar..

Malam tadi, peluk2 bantal menahan rasa teringin ke ayam goreng.

Suami ain tanya dengan nada pelik, "sejak bila suka ayam goreng pasar malam ni?" heheh

macam2 hal!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha