NuffnangX

Wednesday, February 18, 2009

KeLeTiHaN

umairah tak sihat lagi..malam td umairah asyik nangis ajer..kesian aku tgk..mcm2 la kami buat..susu yg kami bg minum pun umairah taknak minum..mungkin umairah dh tau kot dlm susu dia ada ubat..kami buat baru than tak la letak ubat, still taknak jgk minum..bila tunjuk ajer botol susu dia terus la lg kuat umairah nangis..klu sblm nie pantang nampak botol susu mesti senyum ajer n tak sabar2 nak minum..bila tak sihat nie langsung taknak pandang pun botol susu dia..

tak jalan gak kami buka kan pakaian umairah n tukar ngan baru..still gak nangis..kami lap badan umairah ngan air yg mak sayang buatkan..pun still nangis gak..sayang msk kan dlm buaian pun still nangis gak..bg air glukose pun stil nangis gak..tetiba aku rasa nak nangis ajer plak..tapi sabar klu aku nangis umairah lg2 la bertambah nangis dia huhuhuhu

semuanya tak jalan, sayang cadangkan umairah mandi..sbb pg n ptg nany dia cuma lap ajer badan dia..mungkin umairah rasa tak selesa kan..kami mandi kan umairah ngan air suam..tak la mandi mcm biasa kan..asalkan badan dia kena siraman air pun jd la..

cpt2 kami lapkan badan umairah..dlm aku pakaikan umairah pakaian, sayang hulurkan botol susu perggggg lega sbb umairah nak hisap susu dia (dlm ada ubat)..aku bedung badan umairah dgn lampin..sayang bobok umairah terus umairah terlena..time nie dh kol 12 lebih..lega sagat bila umairah dpt lena..sayang ckp umairah ikut aku sbb kalau aku tak mandi mmg aku tak dpt tido mesti nak mandi gak..jd umairah dh ikut perangai aku..

time aku pregnant dulu pun tgh malam pun aku mandi gak kalau aku tak tahan ngan kepanasan..

finally baru la kami dpt rehat..tapi aku tido2 ayam gak la sbb nak pantau keadaan umairah mcm maner kan..

pg nie badan umairah dh tak panas..cuma tggl selsema ajer..harap sayang ibu cpt sembuh tau..

7 kata-kata indah:

iman said...

p/s ibu iman : len kali na...kalau anak ko dmm, ptg tue ko bg dia mandi air paip, sbb biar panas dia kuar....aku kalau iman dmm, mmg aku wat mcm tue....pastue, nnt b4 ko g cucuk dia, ko bg siap² ubt dmm..nnt xdelah dia dmm...insyaAllah...

Redbloodsnow said...

cian umairah
zie doakan umairah cpt sembuh yek kak ena :)

neway juz wanna inform ena...zie dh jd ur follower :)

saya said...

allalala...siannya umairah.. sedangkan saya kalo nezha demam pon say ajadi tak lena tidor lagikan pulak anak macamni , huhuh..cepat2 sihat tau baby.. love you..

Mak Su said...

mmg letih kalu budak2 tak sihat, dugaan untuk ibu dan ayahnya, kan :), kita kena tabah

UnGu VioLeT said...

akak, ade tag menanti akak.. jenguk2 yer bile2 free..

far said...

selesema erk ... cuba sapukan minyak mastika sedikit² pada dada, blakang telinga, leher, kening dan sedikt di batang idung ... dan akhir sekali di tapak kaki ..sedikit² tau

InsyaAllah ini akan melegakan pernafasannyer ... kalu kiter yg dewasa pun bleh cuba ...

ZH - Ena said...

iman - yea ker..insyaAllah akan aku buat cadangan ko tu

redbloodsnow - thanks sudi kawan ngan ibu umairah nie :D

ciksaya - love u too ciksaya

maksu - pengalaman mendewasakan kami berdua

unguviolet - insyaAllah ena akan buat

far - minyak mastika?? tak pernah dgr plak..nnti ena cuba cari kat farmasi..thanks sudi sinngah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha