NuffnangX

Wednesday, October 19, 2011

Kasih Seorang Ayah





sudah dua minggu sayang kerja non-stop

hari minggu pun kerja

dan sepatutnya minggu nie sayang masuk kerja petang

tapi memandangkan partner dia masuk hospital sebab kes denggi

jadi sayang kena jugak masuk pagi dan balik pukol 9 malam - cian

kerja terpaksa 14 jam untuk cover orang lain punya kerja

dalam penat-penat balik kerja

anak yang meluru ke pintu terus minta dukung

sayang layankan jea karenah anak-anaknya

dukung la dua-dua anaknya sekali

kalau aku patah pinggang nak dukung dua-dua sekali serentak

umar berlari ke babahnya macam setahun tak jumpa eheh

umairah plak macam biasa la jadi reporter ada jea story yang dia

nak pot pet pot petkan

tapi bagi aku, bila balik kerja penat

nampak umar dan umairah senyum terus hilang kepenatan di badan


korang macam mana...

5 kata-kata indah:

Ya ALya said...

memang betul tu,hilang penat n masalah keja kan bila tgk muka anak2 ni....

mummy_ayu said...

tu la..kadang2 sian kat hubby ..jarang spend masa ngan anak2..so sesekali dpt jumpa tu..anak2 pun bukan main lagi...

h4ni3 said...

budak2 tu rindu sangat la tu
alahaiii

atty's said...

rindu sgt budak2 ngn ayah dia..kan..

|| NaFiRaa || said...

betol2~ balik keje penat2.. dapat tengok anak2 senyum.. trus ilang penat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha