NuffnangX

Tuesday, October 25, 2011

Bila Anak Tidak Sihat Pasti Semua Permintaan Anak Hendak Ditunaikan

pagi nie pukol 7pagi lagi umairah sudah bangun
cakap perut dia lapar, alahai cian anak ibu
siap cakap nak makan nasi himpit dengan telor 1
babah dia plak hari nie terpaksa ambil EL
ialah aku sudah ambil EL time umar tidak sihat dua minggu yang lepas
skang nie turn sayang plak ambil EL
begitu la bila sudah menjadi ibu bapa nie
kena bertolak ansur untuk kebahagian rumahtangga
jadi pukol 7 lebih sayang sudah pergi ke kedai makan untuk beli lontong
tapi bila sampai di rumah bukan lontong yang sayang beli tapi roti canai
sayang cakap kedai tu belum buka
jadi aku pergi semula pukol 8pagi, tengok orang sudah ramai beratur
emmmm kedai nie buka pukol 8pagi la nie
jadi beratur la panjang semata-mata anak nak makan nasi impit kan
sampai rumah umairah tengok ada nasi impit terus suka
banyak jugak di makan
umar pun sekali join sarapan pagi


semalam call mak tanya keadaan umairah macam mana
masih lagi panas dan makan nasi pun cuma sesuap sahaja
bila cakap dengan umairah, suara pun lemah jea
rasa macam nak terbang balik sahaja bila dengar suara anak yang macam tu
luluh rasa hati
bila tanya kakak nak makan apa nanti ibu belikan
terus minta burger mc'd..
call sayang minta sayang belikan burger mc'd untuk umairah bersama dengan bubur
petang bila aku sampai rumah, sayang cakap umairah makan sikit jea tak banyak pun
aku cakap takper la asalkan ada benda yang masuk ke perut umairah
dalam taknak makan tu nasib baik la susu bila kita bagi minum umairah tidak menolaknya
lega di situ sekurang-kurangnya umairah minum susu walaupun tak makan makanan


pagi nie selepas makan lontong
terus cakap nak makan satay macam pak ngah beli
babahnya cakap la, ok malam nanti kita beli yea
waktu sakng nie takder orang jual lagi
nasib baik la umairah mendengar kata, cuma cakap ok
seboleh-bolehnya apa sahaja umairah nak ketika nie akan kami tunaikan
ialah baru selera makan dia nak ada semula kan
jadi apa sahaja umairah mahukan, pasti aku dan sayang belikan


bila demam nie umairah suka plak baring tempat jungkang jongket nie
rasanya pakai time dia baby jea dulu



toys yang umairah dapat tika babahnya belikan happy meal semalam

umar sahaja yang belum mandi


dahi bertelor nie sebab malam tadi dahinya kena bucu meja


cian anak ibu


si kecik yang suka sakat kakaknya


tak padan dengan kecik suka mengacau orang lain


pastu buat muka tak bersalah


alahai anak-anak ibu

8 kata-kata indah:

atty's said...

umairah demam lagi ye..sama ler ngn unty..unty pun x sht nie..

semoga umairah cpt sihat ye ..adik jgn kaco kakak tau.

mummy_ayu said...

ala siannya..memang, time anak2 tak sihat..aa dia nak..memang kita try penuhi...
emm..mcm best je toys mc'd tu..nak gie beli gak la nanti..
semoga cepat sembuh ye sayang..

zh-ena said...

k.atty - jgn lupa mkn ubat yea k.atty

zh-ena said...

ayu - tu la semlm tgk mmg menarik toys dia sbb besar dr biasa

|| NaFiRaa || said...

moga cepat sembuh yer umairah.. betol lah.. kalo anak x sihat.. memang seboleh2nye nak tunaikan semua permintaan.. janji anak hepi..

zh-ena said...

nafira - betul tu janji anak happy kan

~ain said...

umar!!! Grrr... geram betul.. heheh

zh-ena said...

ain - ena geram tang perangainya tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha