NuffnangX

Friday, October 7, 2011

Appraisal For Increase Salary and Bonus

petang semalam kena panggil dengan Anna
masuk ke bilik dia
dan terus tunjukkan kertas appraisal pada aku dan syikin
check punya check appraisal nie untuk
kenaikan gaji dan kelayakkan untuk mendapat bonus pada hujung tahun nie
tak sabarnya nak tunggu hujung tahun nie
harap-harap adalah kenaikan gaji berserta dengan bonus
kalau ada syukur Alhamdulillah
boleh la langsaikan hutang piutang yang ada


petang nie pukol 3pm ada perbentangan bajet 2011 oleh PM kita kan
pasti orang dari sector gov xcited nak dengar tentang kenaikan gaji dan
bonus jugakkan...harap ada berita gembira untuk mereka
dan ada jugak berita gembira untuk pekerja di sektor swasta nie


tapikan korang..korang lebih prefer yang mana
kenaikan gaji atau menerima bonus?
kalau pendapat aku, aku lebih terarah dengan kenaikan gaji
sebab gaji kalau dinaikkan akan fixed sehingga menerima appraisal
semula tahun depan
kalau bonus, yea memang selambak duit kita akan terima tapi lepas
duit habis gaji tetap macam tu jugak..betul tak?
tapi kalau dapat dua-dua pun bagus jugak
kenaikan gaji dapat dan bonus pun dapat jugak
kalau macam nie memang syukur sesangat
apa-apa pun tunggu dan lihat sahaja la

8 kata-kata indah:

atty's said...

semoga ena terus dimurahkan rezeki.amin

Zura said...

aku suke dua2..kalau dpt bonus every month lg aku suke...hehe

Ya ALya said...

murah rezeki....amin...

~ain said...

saya suka dua-dua.. nak gaji tetiap tahun, dan dapat bonus setiap tahun.. hehehe tamak!

zh-ena said...

k.atty - thanks k.atty

zh-ena said...

zura - every month nak dpt blh bankrap company mcm tu

zh-ena said...

ya - harap begitu la di murahkan rezeki utk anak2

zh-ena said...

ain - setuju dgn ain..setiap thn dpat kedua2nya sekali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha