NuffnangX

Sunday, July 31, 2011

Mee Udang

mee udang yang 1st time aku makan

memang tak pernah rasa pun mee udang nie

selalu dengar jea

jadi nak bagi komen sedap @pun tidak

bagi aku biasa-biasa jea

cuma udang dia memang banyak la

dah takder istilah

"ada udang di sebalik mee"

kena tukar istilah nie menjadi

"ada udang tertenggek atas mee " hehehehhehe


hari nie memanh hari yang memenatkan

tengahari kami pergi ke Hytex Sales

memang memborong t-shirt untuk umairah dan umar

boleh la pakai untuk pakaian harian dorang

lagi plak dah lama tak beli t-shirt untuk umar

kebanyakkan baju umar skang nie dah nampak pusat jea

cian anak ibu

membesar dengan cepat

baru 8 bulan dah kena pakai baju yang untuk 1 tahun

dah memborong di situ



mak ajak pergi ke Kuala Selangor

nak memborong sea food segar

ialah esok nak puasa jadi kena ada stock di dalam fridge

beli la ikan, udang, sotong...

puas hati beli di pasar basah di Pasir Penambang nie

mahal skit tapi kesegaran yang penting

ikan tak letak garam pun kalau terus goreng

rasa manis jea isinya



dalam perjalanan balik

baru aku ternampak ada kedai mee udang

tu yang ajak singgah untuk merasa

kedai nie selepas Petronas

ok la la sebab semua kemudahan ada

surau, tandas dan yang pasti bersih

umar dan umairah siap mandi la

dah melekit sangat badan tu

lepas mandi baru selesa nak tidor

Lini makan sampai 2 pinggan

mee udang dan nasi goreng udang

nasi goreng udang dia memang sedap la

harga sepinggan mee udang RM6.50

mahal ker

bagi aku mahal jea tu

1 kata-kata indah:

Zura said...

aku xsuke udang sgt na..sbb tue xkesah psl mee udang nie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha