NuffnangX

Tuesday, July 26, 2011

Richman Cafe


lunch tadi memang kami berdua kelewatan masuk ke opis
ingat nak try la restaurant baru yang baru di buka dalam The Store
sampai situ dalam pukol 1.15pm
pas order semua
aku dan syikin puji memuji la deco dalam cafe nie
memang cantik
ala-ala English style


menu yang simple jea
gambar makanan yang di tampal dalam menu nampak kabur skit



deco yang terdapat cafe tersebut
cantik kan
tapi aku rasa deco di Garden lagi cantik kot
yang nie simple jea


borak punya borak
puji punya puji
dah pukol 1 lebih makanan still tak sampai lagi
1.45pm pun tak sampai lagi
1.50pm baru sampai makanan syikin
aku plak pukol 2pm tepat baru la sampai makanan aku
tu yang 2.15pm baru keluar dari The Store
sampai opis pukol 2.25pm
tengok Anna dah ader dalam bilik dia
gabra jugak ialah bos dah masuk tapi staff tak masuk lagi


sebab nak ambil gambar nie jea aku senyum
tapi realitinya angin satu badan
service OUT gila
dah la kena service tax 5%



syikin dengan nasi dan lauk papriknya
syikin cakap pedas sangat dan tak masak sangat
pastu order air longan
aku suka cawan dia
memang unik


aku plak makan nasi papaya
nak goreng nasi papaya pun nak ambil masa yang lama ker chef
sedap memang la sedap
aku makan pun sumbat jea dalam mulut
sebab dah lambat sangatkan
jadi tak dapat nak menikmati dengan hati yang tenang
minum air lime juice - nak kuruskan badan hehehhehehe poyo jea statement :p


tapi tu la
lain kali emmm tak tahu la nak singgah untuk lunch di sini @pun tidak
kena tingkatkan service dulu
baru aku datang semula kot

5 kata-kata indah:

shafarina said...

sampai dekat sejam nunggu haa.. kalau bercourse-course meal dia takpe gak.. nasi pattaya jer tuh..

harga ok ke mahalll?

Ya ALya said...

memang sangat tension kalu g kedai yg super lembab ni........

Gelap said...

gi restoran tu balik
n bagitau dia yang...
'sayer dah review restoran anda...'
bagi dia baca..

pas tu inshaAllah cemerlang la jadinya.

5% tu hanya untukkampeni yang melebihi beberapa juta jualan per yer jer kan? anda bulehtanya tuu..
sila tunjukkan approval kenapa saya perlu bayar extra 5% humm

baru dia tau..

Zura said...

xperasan pun kedai makan nie na..

Anonymous said...

5% also utk com yg dh exercised wit custom....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha