NuffnangX

Tuesday, September 1, 2009

SaNgAt KePeNaTaN

hari ahad dan isnin yg lalu
kami sekeluarga pergi Genting
pelikkan ialah bulan pose pun
nak naik atas tu


kami sambut MERDEKA atas sana
mmg syork
nie la 1st time aku sambut MERDEKA di sana
semua family aku pergi kecuali ayah sbb keja


kami pergi pun sbb dpt kad one world
yg berjumlah RM1K
tamat tempoh kat tu pun 31/8
jd klu tak abiskan mcm rugi ajer kan
jd tgh ahad tu kami sekaluarga dh cabut
naik genting
memandangkan kad nie tak termsk penginapan
kami decide bermalam kat hotel seri malaysia jea
ialah hotel lain yg aku tanya semuanya harga UP gila2
ader smp rm700++ tu
ialah time super peak kan


aku amik bilik family room
amik 3 blk
kami ajak sekali penyewa mak aku
ialah RM1K nie mcm tak abis jea klu kami bertujuh yg guna
tu yg ajak family abg atan join sekali
mmg happening la
sbb abg atan nie mmg pak lawak
jd asyik tergelak jea ngan diorg nie


smp Genting dlm kol 5pm
nsb baik la jln tak jammed sgt
jd pas dh check in
lepak jap rehatkan diri
kira ok la blk hotel malaysia nie
ok la ngan harga blk tu kan


kol 6 lebih baru la kami jln2 kat luar sbb nak cari
tempat utk berbuka plak
mls nak naik atas dulu
adk ipar ajak turun batang kali
utk cari restaurant
kami jumpa satu restaurant nie
nampak mcm biasa2 jea
tapi bila dh azan
jamah makanan yg dh terhidang
perghhhh mmg sedap gila
mmg semua pinggan licin la
harga pun mmg murah sgt
ialah utk 4 family yg mkn mesti la
dlm kepala otak kira2 dlm RM300++ kan
tapi cuma bayar RM104 jea
terkejut la


pas solat kat Petronas
terus naik semula
tapi kami semua decide naik cable jea
ialah mlm Merdeka mesti susah nak cari parking kat atas
jd utk mlm tu
kami main INDOOR dulu
mmg puas la kami main semua yg kat dlm tu
org pun tak ramai sgt
cam pelik jea


esoknya baru la kami main outdoor
kat sini pun tak ramai sgt org
pose kat atas nie tak terasa lapar n dahaga pun
mungkin sbb sejuk sgt
jd tak teringin pun nak mkn @pun minum
jd pose ajer la mcm biasa
wpun letih la kaki berjln2
ke sana ke mari
mmg enjoy ngan family aku


gambo aku upload nnti erk
nak pilih gambo
mcm byk sgt dlm hp nie
jenuh nak pilih


12 kata-kata indah:

saya said...

wahh..ini baru betol cuti2 malaysia.. hehhehe...

.::WaNiE::. said...

oh sungguh hebat bercuti di bulan puasa..tapi betul rugi kalau tak guna kad tu

zh-ena said...

ciksaya - tu la cuti di bulan pose

wanie - tu la mmg rasa rugi klu tak pki..tu pun ader balance RM100++ yg tak abis kami gunakan..

Nana said...

WAH JAUH CELEBRATE

zh-ena said...

nana - taj jauh pun jauh ke puncak jea hehehehehe

[-suziey-] said...

perghh best giler ena..dpt 1k free free jek..puas giler la ek..rezeki btol..

en_me said...

sonoknyerr gi genting ghiteww.. ehehe, salammm ramadhan akak zh-ena itteww

13may said...

wah! sakan :D

Intan said...

Best tuuuu ena! MERDEKA kat atas "sana" :) Mesti umairah syiok kan sayang...

kakyong said...

amboi sonoknya g Genting walaupun time bulan pose..
eh, camno dapat kad tu?
Rm1k.. gila byk tu.. dia bg cash ker?

Zura said...

waaahhhhh bestnye...

cikdinz said...

kira berpuasa kat genting lah yeik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha