NuffnangX

Tuesday, September 29, 2009

UmAiRaH : 11 BuLaN


hari nie genap umairah dah 11 bulan
mcm biasa la ayat skima
"cepatnya masa berlalu" .... :D

dalam pemerhatian aku umairah skang nie dah pandai buat :

*aper sajer aku dan sayang buat, umairah mesti nak ikut..aku sapu sampah, si kecik nie pun nak buat..babah gosok baju, si kecik nie pun nak buat..senang citer aper yg kami buat mmg umairah nak TIRU

*buat la gaya no..no..no..ngan jari telunjuk kita goyang2kan..confirm umairah akan TIRU gak buat..tapi comel sgt bila umairah buat..sbb tu la bila kami nak marah pun terus tak nak marah

*dah pandai tunjuk maner ibu dan maner babah..

*suka sgt tgk lampu kelip2..klu pergi maner2 time mlm tu ajer la umairah akan tunjuk..jd kami layan kan ajer la..umah mak aku ader jd bila duk kat koridor luar asyik la tunjuk kat kami lapu kelip2 tu ehehhhh

*bila dengar lagu, asyik la nak goyang kepala pastu berdiri goyangkan badan plak..soooo cute tgk telatah umairah yg satu nie

*bila umairah tgk babah dia dah pakai kopiah ngan kain pelikat, umairah dh masuk kat blk solat. mcm tau2 jea babah dia nak solat

*suka sgt ngan dulang bulat..nampak jea confirm nak duk dlm dulang tu..perasan time raya nie la..buat org ketawa jea tgk..sayang ckp nak jdkan umairah NASI AMBANG hehehehehe

*kenal maner satu duit ngan maner satu kertas biasa jea..ialah dah duk ngan wan dia, lg plak duk kat kedai mmg tau la maner duit kan..jd accountan wan dia nie

*bila minta kiss, umairah dh blh faham..terus kiss kat ibu @ kiss babah..siap buat bunyi mmuahhh muahhh muahhh lg



*yeayyyyy umairah dah berjalan..tapi tu la nak jln pun ikut mood dia..sbb umairah berjalan masih perlahan kan..jd umairah lebih senang merangkak jea sbb lg laju dr berjalan..mmg kami xcited tgk umairah dpt melangkah lebih dr 2 3 langkah sblm nie..
good girl


SEMOGA ANK IBU AKAN MEMBESAR DENGAN SIHAT
DAN MENJADI ANK YG BERGUNA - BIJAK
HORMATKAN ORG TUA
ANAK YG SOLEHAH
AMIN..

9 kata-kata indah:

mama tisya said...

mmg cpt ms berlalu..tklama lg nk celebrate busday 1thn..sure ena tk sbr nk wt majlis busday umairah...

chugie said...

suke tengok telatah umairah.. cumelz dak tecik ni! lebih2 lagi dh makin lasak ni kn na?? umah ko sure "berkemas" sentiasa heheheh:D

~ain said...

Semoga Umairah jadi anak yang solehah. Penyejuk hati ibu dan babah..

Nana said...

xlama dah nk tiup lilin sebeday ni

[-suziey-] said...

waaa dh sbls bulan..bln depan setahun la....

Intan said...

Happy 11 months old umairah sayang! Next month dah setahun...pejam celik pejam celik sat je kan ena :)

zh-ena said...

mama tisya - tu la tak sabar nak celebrate berday bdk sorang nie..tgh2 plan nak buat kat mener skang nie

chugie - dah jd mcm padang bola pun..semua kosong jea umah aku tu

ain - amin

nana - puh puh puh ibi umairah yg akan tiupkan eheh

suziey - tu la tak sabar nak tggu umairah setahun

kak intan - tu la sekejap jea rasanya umairah dh besar..rasanya baru jea lahirkan dak kecik nie

Zura said...

sikit hari lg dia akan pandai melawan plak...ue yg xtahan tue...

Mak Su said...

dorang belajar dengan cara meniru :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha