NuffnangX

Monday, September 28, 2009

MaLaM RaYa Di SiJaNgKaNg

malam raya kami berangkat ke Sijangkang
kg sayang
no no no no bukan beraya di sana tau
tahun nie beraya di kampung aku eheh
sayang mmg dh jd kebiasaan bayar zakat di kg dia
bayar sekali ngan abg dan adk dia


time kami sampai tu
mmg suasana mmg meriah la
ialah suasana kg kan
budak2 sibuk main bunga api ngan mercun
aku ingat nak ikut sayang bayar zakat
tapi sayang tak kasi ikut plak
emmmm takper la

suasana di malam raya
lampu pelita di pasang sekeliling rumah
laman rumah dh la luas
bila mlm di pasang pelita mmg cantik

rumah kg sayang
aku suka bila blk sini
sbb akan teringat kg halaman umah wan aku
rumah atas jugak
nostalgia tau
malam bila tido jea sejuk jea rasa
sbb rumah atas kan
kdg2 bila semua blk
semua nak chop tido rumah atas
kami pggl check in 1st class eheh
klu hujan lg la tido dlm menggigil
mmg sejuk gila la kalah cameron :p



mlm raya biasa la kan
semua umah dlm kebizian
semua benda la nak buat
msk kuih dlm bekas la
lap pinggan mangkuk la
pasang langsir la
pasar sarung kusyen la
mmg serba serbi mlm tu la baru nak buat
jd mlm raya la plg meriah
klu nak dibandingkan ngan maner2 hari raya yg lain


malam raya blk sijangkang tu
tema aku ngan umairah ada lah pink
sayang pakai baju melayu colour kuning lembut
nak ajak pakai colour pink jgn harap la
jd kami berdua ajer la pakai baju baru
hehehehhe jgn tak tau mlm raya pun dah bersarung
baju baru hehehehehe
aku rasa thn nie la raya yg plg banyak aku
buat tempahan baju
baraper...tak payah bgtau la..nnti riak plak..tak baik kan "D


umairah nie kan sejak mlm raya tu
macam pantang ajer nampak dulang bulat
mesti nak duduk dlm dulang tu
tak caya tgk ajer la gelagat si kecik tu
siap ddk bersimpuh tu dlm dulang
nak cakap aper
cucu plh bongsu kan..buat masa nie la yg plg bongsu heheheheh
layan ajer la gelagat si kecik nie



kalau kita say no..no..no..pastu kita akan angkat jari telunjuk
sambil tu goyang2kan jari telunjuk tu kan
bukan makan saman @pun takut
lg si kecik nie ikut aper yg kita buat
hahahahah semua org gelak
sbb rasa cute sgt cara si umairah nie tiru


kol 12 lebih baru la bertolak dr umah MIL
ialah esoknya nak blk ke Melaka plak kan
emmmm citer mlm raya korang mcm maner??
seronok tak :D

2 kata-kata indah:

Nana said...

suka tgk kampung2 mcm gini..

Zura said...

umairah tue nk hidang kan tuk spa...putera raja ke..??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha