NuffnangX

Thursday, September 10, 2009

LaGu RaYA SuDaH BeRkUmAnDaNgAn

skang nie dgr radio best jea
sebab lagu-lagu raya dah berkumandangan
seronok jea dengar kan
skang nie dah bertambah semangat nak
menyambut hari raya
bertambah semangat sebab dah ader umairah
keseronokkan tu semakin bertambah
mcm last year aku tgh sarat mengandung
tahun nie plak aku beraya bertiga
dah tak sabar nak pakai sedondon
hehehehheehe selalu tgk abg n kakak ipar
jea yang sedondon
skang nie turn kami plak pakai sedondon
klu pakai sedondon berdua dh selalu sangat kan
time kami couple pun dh selalu pakai sedondon
jd dah bertambah keluarga nie terlebih xcited plak :D


korang suka dgr lagu raya versi nostalgia @pun versi moden
aku lebih suka dgr lagu raya versi nostalgia
sayu jea hati bila dgr
gembira jea bila dengar
aku suka lagu raya dr Tan Sr P.Ramlee..Saloma..Sanisah Juri..S.Jibeng..
Sudirman..M.Nasir..Anuar Zain..kain pelikat laaa laaa laaa lari tajuk plak
bila dgr lagu raya jea kita blh kainkan ngan satu2 situasi kan


mcm nak blk kg kita dgr lagu Sudirman ..Balik Kampung
lagi la tak sabar nak blk kan..sambil drive sambil tu la kita melalak
nyanyi dlm keta..syorkkkk wooo
bila dgr lagu raya Dendang Perantau dr P.Ramle
sayu jea hati bila dgr kan..klu saper2 yg tak blh blk raya
confirm tangkap nangis menonggeng la dgr lagu nie
bila dengar lagu Raya nyanyian Saloma
terus rasa nak raya kan

aper2 pun tanpa lagu raya di pgi raya
rasa mcm tak lengkap ajer kan
sambil tu dengar takbir raya..syahdu jea hati bila dengarkan..



9 kata-kata indah:

nanonano said...

na baru berdua ni pun xsabar nk pakai sedondong..
taun depan lak ar ber3
:p

lannida said...

mmg beh na kalau pakai sendondon... aku tetiap tahun mesti tukar tema. smpikan suami aku, masa bujang dulu 5 tahun skali tukar baju melayu, tapi sejak dh kawin, tetiap tahun ada baju melayu baru.. heheh.

lagu raya yg aku suke pun versi nostalgia especially lagu sudir kupohon restu ayah bonda...leleh weh

~dARlee zURiS~ said...

zuris pun suka lagu2 raya lama
lagi best dan menusuk kalbu kan.

thn nie raya ber2
memang tak sabar.hehee...
thn depan,insyaallah ber3
camne pulak agaknye ye?

Mak Su said...

suka lagu lama, lagu sudir

lagu dari penyanyi baru tak layan :)

iman said...

hehehe....lagu moden ntah pepe lah na, mcm merosakkan mood nak raye jer...

thn nie aku pun x sure raya b3 ker b4, sbb tgh tggu harikan..hehehe pepeun still xcited nak ghaye...

zh-ena said...

nano - tu la kan..1st time pki sedondon kan..

idah - 2 thn nie suami aku tak tukar baju raya pun..thn nie baru la buat baju melayu baru..

zuris - sama mcm nano la kan..thn depan ber3

zh-ena said...

maksu - betul tu lagu lama gak yg jd pilihan..lagu baru tak menepati halwa telinga la

imah - rasanya raya nnti ber4 kot korang hehehehehe

[-suziey-] said...

betul betul betul..smaa la kita..suka yg lama2..yg baru ni dh xbest la..

Zura said...

sokong sesgt...komen d atas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha