NuffnangX

Tuesday, September 8, 2009

No MaNNeRs

tengah hari tadi pas aku keluar
dari 7E hahhhhh wat aper tu kat 7E
ala korang senyap 2 ajer la
basa la perempuan kan


tadi kan kat dlm 7E kan time aku nak
beli roti eheh terkantoi plak tak pose
tak pose ader sebab takper kan :P
ader la mamat nie
dah berdiri lama kat depan roti tu
konon2 nak pilih la
bila nampak aku
terus ajer pergi kat bhg lain
malu la tu kononnnnn
pas aku amik jea roti ngan beli air
bayar kat kaunter
bila aku toleh semula
tgk mamat nie pegang roti
bila aku dh terpandang
tetiba mamat tu sound
gastrik kak
aik naper plak nak ckp kat aku kan
aku sengih ajer la
aper la bdk2 zaman skang nie
dah tak malu langsung


mcm maner pose korang dh berlubang2 ker
aku dah start berlubang nie
emmmm nak berganti la nnti
payah tul..bercinta nak berganti
tu yg suka terus pose 6
klu dah terlepas mmg payah sgt nak berganti
nak2 dekat pose thn depan baru berganti "D


ok berbalik story asal
keluar jea dr 7E dekat ngan padang (zura ko mesti tau la tempat nie)
mmg jd depan aku
yg ader m.cik nie naik basikal
nak melintas jalan
pastu dtg plak sebuah keta besar keluar dr simpang
gadabommmmmm terlanggar m.cik nie
mmg la teruk driver nie
yang ko terus keluar dr simpang wat per
ko tgk la dulu kiri kanan
nie terus jea keluar
dan tak pasal2 terlanggar org


yg langsung tak beradab tu
bukan ko nak keluar dr keta
keluar minta maaf
aku la yg tolong m.cik tu bangun
pastu tolong sekali angkatkan basikal m.cik tu
siap tanyaer lg m.cik ok ker tdk
m.cik tu mcm terkejut la skit
klu tgk kat luaran mmg la kita tak nampak ader luka2 kan
tak tau la mcm maner dalaman plak
yg driver tu terus hulur duit dr tingkap


mak aiiiii punya la cantik ko punya adab
dah la ko langgar m.cik tu
tak minta maaf
tetiba hulur duit
m.cik tu tolak duit dr driver tu
aku plak yg naik angin (agaknya bila dtg period perubahan horman mmg ketara..jd tak dpt nak kawal emosi)
terus aku pergi kat driver tu

"DAH LA LANGGAR ORG PASTU TAK MINTA MAAF..SKANG NIE NAK HULUR2 DUIT PLAK..INGAT KLU KETA NIE BESAR ORG LAIN SENANG2 NAK PERKOTAK KATIK KAN KER..DAH LA TAK TURUN TGK M.CIK NIE KENA LANGGAR..TERUS JEA HULUR DUIT..KLU SETAKAT RM10 NIE AKU PUN BLH BAGI TAU..TERUK GILA"

hah amik ko aku mengamuk
ialah m.cik tu dh tua kan
aku cuma teringat kat mak aku jea
bila tgk m.cik tu


yg driver tu mmg terkejut tgk aku
agaknya dia pun tak sangka ader gak
org nak jerkah dia kan
mmg patut pun kena marah
langsung tak pikir org lain..


manusia kan bila dh...
mmg akan lupa diri..


10 kata-kata indah:

~ain said...

haaa.. beli roti tengah2 hari ye?? ain posa penuh lagi..

mak ai.. teruknya tak beradab orang tua.. orang Islam ke bukan?

pape2 cik puan zareena kita amatlah garang hari ini.. hehehe.. kalau ain pun ain jerkah jugak.. tak beradab.. ingat duit tu segalanya ke.. pulak tu rm10 blah laaaa!!

ek eh.. tetiba haku pulak yang teremosional..

ienaadifisa said...

ya allah kesiannya dkt makcik tu ena..
nasib baik ler Ena ada kat situ...
kalau tak apalah nasib makcik tu kan..



yolah
sekarang orang amik mudah je kan
asal ada duit senang jer hulur
kekadang bukan itu yang kita minta
tapi keprihatinan

betul tak

Intan said...

Really takde manners punya org! Dia rasa kaya sgt kot, takut "kotor" tgn tu nak tolong makcik tua tu and dia fikir makcik tu apalah sgt dan tak setaraf dgn nya yg naik keta beso tu...eeee geramnya!

.::WaNiE::. said...

mmg patuttt pun ena kasik sedas dua kat org tu..tak patut langsung lah

chugie said...

eee.. sape lah driver ngokngek tu na.. lelaki ke pompuan?? melayu ke? ish... x beradab.. setakat hulur2 camtu je?? ish... aku pn leh geram camni.

zaza said...

hui.. aku setuju benar ko jerkah org tu.. dah la langgar org.. kurang ajar pulak!! teringat kisah nan duka aku hari tu... ahaks.. sama ngan org ni!! bodoh sombong.. kurang ajar!! patut bawak ke balai... hah.. amek kau

kakyong said...

ena..
kakyong masih belum berlobang lagi pose.. tp tak tau lah minggu depan...

ena, bagus juga jerkah2 org yg tak tahu adap ni.. apa nak jadi dgn org skrg ni...
xde hati perut...

Zura said...

kurang ajarnye driver tue...elok sgt ko mengamuk na....biar dia th...ingat dia ade kete besar bleh buat org suke hati je....bodoh...pastue kedekut plak tue...rm10.00 je dia bg...padan muke dia kena marah ngan ibu umairah...hehehhe...

iman said...

hahaahah.....ko niekan selamber tollah,tp oklah ko perempuan, logik beli roti tp budak lelaki y bg alasan gastric tue...hahahaah mmg diorg skrg nie dh kureng menilai erti ramadhan....

pasat makciik tuelak kan...kesian dia, org y bwk kereta tue xde mak ker erk?cube mak dia y kene, pastu org hulur RM10 kat mak dia...per perasaan dia????ingat org y dia langgar tue pengemis ker...kalau pengemispun masih ade maruah tau....eeee org mcm nie patut kene kat btg hidung sendiri..kalau aku ade kat situ kaupun join ko na, ++ sedas -2 g kat dia....belajar tinggi², tp xde moral.

lannida said...

mmg kurang ajar driver tuh... tak dek adab sopan betol! tapi bravo lar na! berani tul ko sound drebar tu ek... caya lar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha