NuffnangX

Wednesday, September 9, 2009

PeRgi SIRIM ShAh ALaM

dalam kol 1pm mcm tu
aku kena ikut Garry pergi SIRIM kat Shah Alam
mmg terkejut beruk la
ialah la kan tetiba kena ikut dia pergi SIRIM
aku tanya la nak buat aper
nak anto sample toyz utk dptkan tanda SIRIM
aikkkk biar betul
ialah la kan aku yg tak tau aper2
tetiba jea kena follow dia
Garry ckp takper ikut jea
jd PA dia jap
banyak cantik :p
nsb baik la ari nie aku pakai formal
klu pki mcm nak pergi pasar
mmg aku taknak ikut



kami sampai kat SIRIM kol 1.45pm
kena tggu lg 15 minute baru blh msk
ialah time lunch kan


nie 1st time aku dtg SIRIM nie
sblm nie aku siapkan semua document utk di submit kat SIRIM jea
segala urusan Garry yg buat
sebelum msk kena tggl kan lesen driver dulu
mula pak guard tu nak I/C
pastu garry ckp maner blh tggl I/C
baru la guard tu ok tggl kan lesen
emmmm pelik kan mmg la dh tak blh tggl kan i/c
ngan sewenang2nya skang nie
betul kan
korang pernah tak alami situasi mcm nie



sementara nak tggu sampai kol 2pm
aku chit chat la dulu ngan si Garry nie
aku suka borak ngan Garry nie
otak business nie
mcm2 benda aku blh tahu dr mamat sorang nie


bila dh dapat msk
mak aiiii baru la aku tahu mmg besar la SIRIM nie
blok yg kami kena pergi ada lah blok 25
mmg jauh la gak kena pusing
mmg best la dpt keja kat sini
ader keja kosong tak sini hehehehehhe saper keja kat sini
tolong la rekemen kan aku erk :P


bila dah jumpa blok 25
terus garry cari parking
walaupun besar SIRIM nie
tapi cara susun atur bangunan dia
mmg sistemik..senang nak cari
tak la berterabur dan kami tak sesat pun


bila masuk..tekan no..
terus no. kami di panggil..sekejap ajer kan
ckp la kami nak berurusan ngan EN..aku lupa plak namer org tu
jadi kami ditempatkan di bilik menunggu


Garry tgh poyo salin note hehehehehe
mamat nie semua benda nak di salin tau
aku plak mcm maner la blh tertinggal notebook
selalu mesti bawak
tulis kat atas kertas kosong mcm tak profesional ajer kan
byk benda la kami kena buat
bukan senang kan nak dpt tanda SIRIM nie kan
budget pun tak pasti lg company kena bayar baper
tapi senang la nak berurusang ngan diorg nie
dengan detail diorg terangkan..mungkin sbb detail
sbb kita bayar diorg kan "D
jd next week mungkin kami kena dtg sini lg
utk hantar sample brg utk ujian lab..


abis kat SIRIM kol 3pm
perut aku dh berkeriut..lapor tak ingat la
ajak Garry singgah ke...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
hehehehehe pergi Mc'D



beli ikut drivethru ajer
garry ajak msk dlm
aper nak mampossss..tak psl2 nnti aku kena angkut naik lori eheh
jd garry la yg tukang order heheheheh
aku duk sebelah ajer la


pas order mesti la kena bayar dulu kan
baru la dpt aper yg telah di order tadi
bdk tu senyum jea kat aku
wooooo senyum ader makner tu
pedulik aper aku kan
mmg aku dh naik bendera merah nak wat lagu aper kan


dah dpt foods
aku tak terus la mkn
nnti org nampak plak aku nganga mulut besar2 plak kan
wooooo MALU beb
sampai opis baru la aku msk dlm blk solat
mkn kat situ ngan Aman
burpppp Alhamdulillah
hehhhehehe tak senonoh tul la ini minah


tak sabar nak tggu esok
blh jumpa ngan Shumie, Sally & Zo
mini gathering kami

14 kata-kata indah:

~ain said...

nasib baik si garry tu chinese dapat laaa makan mcD.. hehehe

[-suziey-] said...

hahha siot jek..dh raya..ekek:p ala kita org pompuan klu mkn org paham..hehe..xkan kena angkut lori jenazah pnye..

Redbloodsnow said...

haha..a'ah setuju ngan kata² suziey tuh. kitorg pompuan klo mkn sure org paham..hiksss

bestnyer kat sane ade drive thru. cb lah kat cnie ade drive thru gak...kan best ^_^

saya said...

wahhhh... pergi sirim terus nak mintak koje kat situ ye? hehehe..eh, tapi saya pon nak jugakkk..tetiba je interframe. kihkihkih..hensem gak si garry tu ye.. krm salam. yahuuuu....

Zura said...

aku pnah lalu je sirim tue xpnah masuk pun...nasib baik ko g ngan bangsa lain...klau x..

atty's said...

owh tak pose..eh ..agaknya kalo kita yg beli mcd tu .kena tangkap tak ..huhuhuh..

iman said...

hehehe...ko wat lawaklah na...tp nasib ko pandai menghormati laik, tp mmgpun wlpn kiter xleh puasa, mane leh mkn secara open....wlpn kiter nie pompuan...

na kalau ko dpt keje kat sirim tue, jgn lupe rekemen aku laks...hahaha

zh-ena said...

ain - tu la tak la malu sgt nak beli kan hehehehe

zh-ena said...

suziey - hohoho takut gak maner la tetiba kena angkut..sbb last time baca paper suami isteri nie kena angkut sbb mkn kat kedai cina..hishh tak pasal2 jea dpt malu

zh-ena said...

zie - kat sana takder ker..aper kata zie minta mcd sana buat khas tuk zie hehehehehe

zh-ena said...

ciksaya - hehehehe tu la pasal..mcm syork jea keja kat situ..klu ader bgs gak kita sama2 g interview chehhhh tetiba..

si gary nie solo lg tau...hah obek nak letak maner nnti..nnti terus tak dpt makanan setiap petang lg hehehehe

zh-ena said...

zura - klu tak dh naik lori pun dh..dan hari nie muka aku dah terpampang muka depan paper "p

zh-ena said...

k.atty - k.atty bawak la fir klu kena tahan ckp la ank yg nak mkn eheh

zh-ena said...

iman aka imah - hahahahha betul tu kekdg malu la nak mkn mcm tu jea..wpun keadaan blh jea buat..kena gak cari pot yg cantik skit kan..
woooooo nnti kita tgk erk ader tak keja kosong kat sirim tu eheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha