NuffnangX

Monday, September 19, 2011

Makan..Makan..Makan dan Makan

hari jumaat yang lepas pasti ramai yang membuka rumah - open house
untuk rakan taulan datang beraya ke rumah
cuma kita ajer macam mana nak arrange jadual rumah mana yang nak hadir dahulu
pukol 12thg aku pergi ke rumah kak su yang berada di Saujana Utama
sebenarnya bukan buat open house
tapi memang aku nak sangat datang beraya ke rumah kak su
jadi kak su buat la makan skit-skit untuk kedatangan ke rumahnya
buat spegeti, sampaikan ader 3 jenis kuah untuk di rasa
emmmm sebab 1st rumah perut masih kosong
tiga3 aku bantai untuk di rasa hehehhehe


bersama dengan kak su

anak yang bongsu kak su sebaya umar, beza sebulan sahaja


selepas tu kami menuju ke Klang

rumah p.cik, lama jugak lepak di sini

ialah lama tak menjengah di sini

jadi ambil kesempatan untuk lama-lamaan di situ

banyak jugak menu yang dihidangkan

pilih nak makan @pun lihat sahaja

balik dari Klang sudah pukol 4 lebih

hujan turun dengan lebat

dapat msg dari Efa yang dia nak datang petang tu

terus ajak sayang singgah The Store nak beli bahan basah skit

malas nak singgah Econsave (lebih murah dari The Store) sebab parking area

di Econsave takder bumbung tu yang terus ajak sayang pergi The Store sahaja





di bawah pasti akan di pau oleh umairah untuk naik motor bateri di situ


geram tau..dari satu kereta ke motor pastu ke kereta semula


memang aku angin jadinya


kalau pergi ke shopping complex aku nak beli barang


pasti tak jadi nak membelinya menengokkan perangai si umairah nie


ada sahaja karenah dia yang dibuatnya


dah janji sebelum tu taknak minta apa-apa


emmmm janji tinggal janji jea bila dah nampak mainan depan mata




sampaikan umar pun dah naik angin sebab tunggu kakak dia nak abis main


tapi tak abis-abis jugak naik motornya


terus minta aku dukung umar


dan minta sayang dukung umairah bila sudah abis masa


tu yang aku malas jea nak bawak umairah pergi mana-mana nie


ikut kepala dia jea, tu yang aku akan jadi hulk hogan di situ


cuma tak bertukar jadi hijau sambil baju koyak-koyak jea


kalau jadi confirm mendengar kata umairah nie


sebab dah takder mood


terus ajak sayang balik


tu yang tak singgah open house rumah wan..mood dah spoil lagi plak hujan turun memang lebat


cuma malamnya sahaja pergi ke open house kak imah


lagi plak pastu terus balik ke Sijangkang


jadi dah keluar tu terus ajer la pergi ke rumah kak imah


banyak jugak pilihan makanan di rumah kak imah


umar banyak makan nasi goreng..sedap la tu


sampai Sijangkang memang tak larat sangat la


terus ke babom landing atas tilam..kepenatan membawa perut yang kenyang

2 kata-kata indah:

atty's said...

sonoknya jalan raya..kty semua open house..takdpt pergi.kt kg

safwana89 said...

oh,sebab 2 ke kak long x sempat dtg ke rmh ayong yerk??erm,xpela..
rmh kak long plk,ble nk wt open house yerk??hehehe ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha