NuffnangX

Thursday, September 29, 2011

Duit-duit Di Mana Ko Duit...Tutup Lubang Gali Lubang...

malam tadi selepas bayar bil
terus ke rumah Lini
sebab kami nak ambil kereta sayang yang telah di baiki
ingat tak kisah sedih yang berlaku sebelum balik ke Melaka
kereta waya tak boleh start, dan setelah di check
perlu tukar alternator
jadi semalam Pijol datang ke rumah untuk ambil kereta waja
dan bi bawak ke bengkel kereta dia
nasi baik la ada orang kenal dalam dunia mekanik nie
akalu tidak lagi la banyak belanjanya yang perlu dikeluarkan
Pijol nie adik bongsu kepada adik ipar aku hafiz
sobri pun boleh jugak baiki kereta tapi sejak kerja di tempat baru nie
susah nak nampak muka dia di rumah
balun OT jea di tempat kerja dia
hari ahad pun kerja jugak

ambil kereta dan bayar pada mak pijol
kena RM300 untuk tukar alternator, brake pad belakang
dan tukar pam brake yang bocor
rasanya kalau tukar di kedai cina pasti kena tekan nie
bukan sahaja kena taken mungkin kena tipu sekali
bukan sahaj kedai cina, kedai melayu pun sama jugak
sebab kami sudah selalu terkena
jadi skang nie sudah kenal mekanik, mudah sedikit
untuk keluarkan duitnya, satu family jugakkan
masa hulu duit tu terasa jea angin-angin duit terbang di mata aku
huhuhuhuhuhuhu baru jea dua minggu lepas
keluarkan duit RM300 untuk aircond
emmmm harap-harap selepas nie kereta waja nie takder buat masalah lagi
penat la




jadi bulan nie


no more for shopping yea huhuhuhu


sedihnya

4 kata-kata indah:

~ain said...

ena... kalau kereta buat hal, mmg sakit hati... masa dulu pakai kancil lama, asik rosak je... hari ni ganti ekon, esok ganti brek, lusa rosak lain pulak... sakit jiwo..

|| NaFiRaa || said...

pakai kete nih kene ade duit stand by untuk kete.. sebab kete nih kalo nak rosak x bagi signal dah.. tau2 x boleh start.. haih.. kete saya pon baru jek tukar tayar baru... masa tukar tayar..tokey cina tuh kata rim plak bengkok..dahhh kena tukar ngan rim2 skali.. haih~ terbang duit..

Ya ALya said...

sabarla....begitula adat bila dh ada kereta.....

EiyraSyraLola said...

pengalaman saya guna waja mmg byk problem.. end up kami jual dan tukar kereta lain.. waja ni makin lama pakai makin byk plak ragamnya :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha