NuffnangX

Wednesday, April 22, 2009

BeRcInTa Vs BeRkAhWeN

korang rasa setuju tak ngan pendapat aku :D - mengenai handphoe
masa bercinta la kan
  1. sanggup berjam2 bergayut kat phone padahal siangnya baru la jumpa
  2. kredit phone abis sggp la tahan di gigit nyamuk bergayut kat public phone
  3. bila buah hati call tak sampai deringan ke 2 dah angkat, mmg tak sempat la nak dgr phone tu bunyi lama2
  4. semalaman taip msg, dah tertido bila terjaga blh lagi tu sambung semula
  5. batery hp abis sggp tu tebal muka kat member umah pinjam hp jap nak bgtau hp ayang dah abis battery
  6. sebelum tido malam, u la ttp dulu, ala u la letak dulu heheheeh berebut taknak letak dulu
  7. klu blh nak cari baju @ seluar yg ada kocek sng takkan berpisah ngan hp, sentiasa di sisi
  8. tgh dalam toilet pun sggp lg taip msg mmg tak tenteram nak buang hajat
  9. hp tu 24 jam tak diam asyik la bunyi terima msg, smp kawan kat sebelah pun bengang
  10. aku rasa time mandi jea pisah sekejap ngan hp, klu mandi tu tak basah aku rasa confirm bwk gak hp tu dlm bilik air

heheheheh jadi yg tengah bercinta tu, mesti rasa ada yg betul kan..mmg la time bercinta nie semua benda ana yg punyer tapi kan tggu la bila dah kawen..tak caya tggu la..yg aku taip nie skit jea, mungkin ada lagi korang komen la erk..amacam setuju tak :D

Ok berbalik kepada yg dah berkahwen :D

  1. takder nyer nak bergayut lama2, ckp apa yg nak bgtau pastu BYE
  2. kredit habis, lagi la suker..bila smp umah tanyer la si isteri nie naper tak reply msg..jwb asbennye kredit abis la yang..naper tak g beli, emmm tak sempat beli la yang (antara dialog yg biasa kita dgr kan
  3. selagi deringan tak 10 kali menjerit jgn mimpi la nak angkat, buat bodoh jea..bukan kat asben jea semua panggilan msk la..mmg malas nak angkat
  4. nak jawab msg...emmm betul2 urgent baru reply semula..setakat tanyer dah makan ker?? mmg bila jumpa kat umah nnti baru la ko dpt jawapan dh mkn ker belum
  5. abis battery..rasanya biar jea hp tu mati sampai seminggu..lagi sng hati
  6. nak tido maybe isteri tertido dulu belum sempat nak wish gud night kat asben..penat beb
  7. rasa2nya..entah kat maner la hp letak..tertinggal kat opis pun selalu..rasa cam tak penting jea hp tu
  8. mcm tadi gak la mmg dah tak penting pun hp tu jd mmg sng hati la nak buang hajat kan
  9. rasanya kan..hp tu senyap sebulan pun akan wat bodoh jea
  10. iskiskisk begitu la bila dah kawen..rasanya hp tu tak berguna pun..hal penting baik terus call, dah takder la nak msg2 nie rasa cam buang masa jea..

emmmmm korang rasa mcm maner..bila dah kawen kita tahu antara kita saling cinta mencintai tak perlu la lagi nak tunjukkan bukti ngan bergayut kat hp..byk bukti lain utk tunjukka kita nie sayang kat asben kita..sebagai contohnya : UMAIRAH ZAHRAH hadiah utk suami tersayang

aku rasa mcm melalut jea entry aku kali nie..nie cuma pandangan aku n pengalaman aku sendiri :p

korang plak mcm maner??


16 kata-kata indah:

Mak Su said...

:)

maksu dulu tunggu abang posmen jer.

~dARlee zURiS~ said...

hehee..time jauh2 dulu camtu lah
tp..bila dah dok dekat2,hari2 kau tgk muka aku..aku tgk muka kau,babai lah ye ;P

zh-ena said...

maksu - heheheeh maksu zaman posto2

zuris - emmmm begitu la nampaknye

Wife to Firdaus Ghazali said...

betul betul betul :)

Zura said...

erm..nape cm tue erk...sbb sayang ke..?tuelah manusia...

atty's said...

wkakakkaka..ena..semua itu adalah benar belaka..

norainiammran said...

betul ena.. dulu time bercinta, handphone tu sangatlah penting.. sanggup patah balik ke rumah kalau keluar rumah tak bawa handphone..

bila dah kawin, selamba je handphone tinggal dalam kereta la.. dalan dashboard laa.. langsung tak peduli pun kat handphone.. hehehhehhe

fizz said...

Salam,

Ini menunjukkan zaman bercinta Henset tu adalah segala-galanya, bila dah kawen henset hilang pun dah xsedar kan..hehe :D

Bila bc2 balik, lain betul kan zaman bercinta & zaman dah kawen ..

.::WaNiE::. said...

wani pulak tak banyak berubah pun :) masih lagi sms2 time keje :) masih lg wish gudnite pakai sms kalau xdek depan mata :) kdg2 dia ada kat dpn tgk tv, wani dlm bilik pun sms jugak hahaha..masih jek lagi dia akan sms pagi2 buat ape tu..huhuhuhu walaupun baru sengah jam jumpa..lagipun dah kawen lagi dia selalu call

ienaadifisa said...

heheh nice entry..
betul3x..
dulu kalau time berchenta bagai nak rak bergayut kat tepon.. walhal baru je jumpa.. ada je benda nak cakap...

tapi bila dah kawin nih..
huhu tak tau nak sembang apa pulak..

kena suruh pakar buat kajian nih

arianna adrizal said...

hehe. ada juga betulnya. mcm anne wpun blm kawen tp sbb da lama sgt bercinta tu.. rasanya sama mcm org da kawen jugak la sket2. yg romantika de amour tu kekadang je la ikut mud. ;D

Shumierain said...

b4 kawen..

truly u..naik menci aku dgr bunyi msg ko..psiko

zh-ena said...

wife to firdaus - hehehe betul kan

zura - mmg sbb sayang..time bercinta time tu la sggh2 nak tunjukkan sayang bila dah kawen sayang jgk tapi ngan cara yg lain la..

katty - betul kan

zh-ena said...

ain - hahahaha sama la kdg2 tggl kat opis pun wat selamber jea..time bercinta sekejap tak nampak hp dh gelabah sudu :p

fizz - mmg lain fizz jd sedar2 wahai insan yg tgh bercinta tu erk
jgn terkejut bila ader perubahan ketara nie

wanie - untung la wanie mcm tu..takder perubahan :D

iena - betul3x kdg2 dlm keta tu senyap jea..dah tak tau nak borak kan aper nyer

anne - hish jgn mcm tu kena selalu romantik..dia tak wat anne la mulakan dulu heheheh

shumie - ha;ah kan mie ko la yg saksi cinta kami berdua chewahhhhh asyik kena jea ngan ko klu hp aku berbunyi kan
tapi mie aku lg la berbulu ngan J tu, nak tido pun tak henti2 msg..siap kena sound lg kan..

nurul said...

Ya Betoi... Sokong 100%.... Sungguh Bernas.... ahahaha.... memang terjadi gak la apa yg dikatakan ENA.....

zh-ena said...

nurul - jd jom kita mkn beras pilihan bernas hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha