NuffnangX

Thursday, January 22, 2009

UmAiRaH DeMaM

hari nie aku blk awal skit sbb kak ifa ckp umairah dh panas skit badan dia..aku dh mula risau..call sayang ckp minta blk awal sekali..jd kol 5pm aku dh minta kebenaran dr Mr.Than aku nak blk awal..nsb baik la Mr.Than benarkan aku blk..Mr.Than nie mmg baik klu nak di compare kan ngan bos aku yg lg sorang nie (Mr.Jimmy)..

jd aku minta lee jg opis..aku blk terus tak sggh maner2 pun klu ikut plak aku blk keja hari nie nak beli baju blouse sbb nak tambah koleksi yg telah sedia ada..hehehe nampaknya lupakan la niat tu dulu sbb ank lg ptgkan..

sampaim umah, sayang tgh lapkan badan umairah..tgh td kak ifa dh pesan supaya jgn mandikan umairah klu kena demam @pun selsema..nsb baik la aku dh ckp kat sayang pas aku dpt msg dr kak ifa..klu aku tak ckp kat sayang mungkin sayang dh mandikan umairah..

aku pun mandi gak sbb badan aku dh melekit sgt..dh siap semua brg umairah baru la kami berangkat nak pg ke klinik..kami pg ke Subang Perdana..dekat gak la ngan umah kami..klinik nie panel ING, jd mudahkan utk kami la tak payah nak keluarkan duit hehehehe lg2 ujung bulan niekan..emmmm bila dh ada ank nie mmg kena ada simpanan kecemasan takut jd apa2kan..kita tak tau apa akan terjd in future..

kesian umairah, doc ckp demam dia dh ok cuma skang nie ada selsema jea..cian aku tgk ialah meleleh jea air hidung kuar..nak lap pun takut pedih hidung umairah..

sampai umah selesakan umairah, umairah dh senyum2 tu tandanya dia dh ok skit..sayang buatkan susu than letakkan ubat dlm susu umairah..klu bg ubat mcm tu ajer confirm umairah akan kuarkan semula..klu msk dlm susu nak tak nak umairah mmg akan minum gak..nie semua taktik nie..habis la satu botol umairah minum..

dlm 10 minute golek2 atas tilam, terus jea terlelap..alahai sayang ibu, dh lalok ngan ubat la nie..umairah cpt sembuh tau..ibu ngan babah risau tau klu umairah tak sihat lg..


tgh tggu doc yg pg beli mknan


umairah smp tertido tggu doc sampai

10 kata-kata indah:

chik Star said...

alar siannye umairah demam.
pas nih makan mkn ubt taw.
tamo nges2.

saya said...

sian umairah..cepat semboh ye baby... love you..

Zura said...

sian umairah....demam....acik zura pun br je baik demam....

Mak Su said...

siannyer kat umairah, cute jer nengok dia :)

kalu selsema, lapkan kunyit (serbuk tu) kat batang hidung dia, utk keringkan hings

Mak Su said...

p/s: maksu dah taruk gambar utk jawab tag

ZH - Ena said...

chik star - tu la cik as, umairah tak nges2 pun tau, umairah cian kat ibu tak tido mlm pun nak jg umairah

saya - umairah pun love auntie saya gak mmmuahhhh

zura - tu la umairah jangkit dr acik zura kot huhuhu

ZH - Ena said...

maksu - yea ke autie maksu, ok nnti umairah minta ibu buat..thanks auntie maksu sbb sudi jwb tag yg ibu bg :D

iman said...

kesian umairah...tp musim kot, sbb iman pun tgh selsema ngan batuk nie, tp x teruklah dah ok skit, sbb ibu bg iman mkn ubt...semoga umairah cepat smbuh...

chugie said...

Siannye umairah.. ni musti berjangkit dr Iman ni heheh.. xpe lah, hope umairah lekaih sembuh na..

ZH - Ena said...

iman - tula umairah pun minum ubat yg ibu bg..umairah baik tau tak muntah kan pun ubat yg ibu bg kat umairah..huhuhu mmg la umairah nak cpt sembuh..harap iman pu cpr2 sembuh jgk tau

chugie - tu la harap auntie suzy doakan umairah cpt sembuh..dh sembuh blh la umairah main2 semula ngan ibu ngan babah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha