NuffnangX

Thursday, January 29, 2009

KiDnApEd

huhuhu umairah mak aku dh amik..smlm mak aku call yg mak aku nak amik umairah..mak aku dh bosan kat umah sbb lini pun dh blk umah mak mertua dia..selama 4 bulan mak aku dh biasa ada baby kat umah, tapi pas lini dh blk umah mak aku dh sunyi..ayah n adk beradik aku pun minta hantar umairah..mula2 aku keras gak hati taknak bg umairah kat mak aku n siap janji lg aku akan blk hujung minggu nie..tapi mak aku cakap kejap sgt sbb hujung minggu nie mak aku nak bawak lini pg semenyih tuk berubat..




Umairah bersama ngan wan dia..seronok wan melayan umairah :D

jd ngan berat hati aku terpaksa la tinggalkan umairah kat umah mak aku..apa lg semua org seronok la..mak n ayah mmg tak berenggang langsung ngan umairah..huhuhu aku n sayang la sengsara..hari nie ajer 4 kali aku call mak aku tanya keadaan umairah mcm maner..mak aku sampai dh malas nak layan panggilan aku tapi malas tak malas tu angkat jgk la panggilan aku..mcm mlm td pun kami berdua sahaja..bosan sggh..ialah biasa dh ada umairah bila umairah takder mmg rasa lain la suasana kat umah..cpt la hari sabtu menjelma..aku rindu sgt kat umairah :(

memandang aku pas blk keja sorang ajer kat umah, aku ajak shumie jumpa..sayang plak keja petang, kol 11 lebih baru sampai umah..nsb baik la shumie setuju nak jumpa..kami jumpa kat Shaari Seafood..kedai makan nie mmg sedap tau..aku selalu mkn ngan sayang kat kedai nie..menu special adalah burung puyuh..2 ekor aku sorang jea mkn..

percaya tak, kami order makanan mcm 4 org makan pdhal aku ngan shumie jea makan..mmg tak ingat..mmg mcm nie la kalau kami makan, order tak ingat dunia hehehheh
kami order lala masak masam manis, burung puyuh masak sambal, daging masak merah, udang goreng tepung ngan sayur kailan ikan masin..air plak juice apple n juice tembikai..perghhh mmg sedap la..saper2 yg tggl kat kg.merbau sempak blh la try kat kedai makan nie..mmg tak rugi la try makan kat sini..

byk gak la story yg kami borakkan..gelak pun tak hengat..asyik gelak ajer..mesti korang tak caya kan ialah mesti ingat makanan yg kami order tak abis kan..hah korang jgn tgk kami sebelah mata jea tau..mmg abis korang kami makan..tapi aku rasa aku yg byk meratah lauk..nasi tak abis pun..sotong goreng tepung mmg fav shumie kat kedai nie..aku tak tau plak setiap hujung mggu family shumia akan order lauk kat kedai nie..aku plak mmg singgah makan kat sini ngan sayang kalau aku malas nak masak..

bila time bayar, shumie dh offer dia nak belanja..heheheh terima kasih daun keladi next time blh la belanja sekali..shumie dapat bonus tu yg dia belanja BFF dia makan hehehehe aku ajer yg takder bonus huhuhuhuh

esok kami plan nak jumpa lg..aku nak tunjuk kat dia kedai yg jual baju blouse yg cantik2 kat Subang Perdana..jumpa esok :D


lauk pauk yg kami bantai tak hengat


udang goreng tepung fav shumie - mmg sedap


sblm mkn jom kita bergambo dulu


shumie yg maintain jea senyum :D


peace dr aku :p

nasib baik la dah azan magrib, klu tak dgr azan magrib aku rasa kami still lg lepak kat kedai makan tu kot..byk sgt cerita yg nak kami ceritakan..biasa la gosip mesti msk punyer :D

12 kata-kata indah:

Faizah_Haris said...

amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
cedappppppppppppnyeeee!!!

iman said...

acik ena x bf umairah ker?....sedapnyer lauk acik ena...nie y iman nak ajak ibu ngna ayah mkn...

Zura said...

wow...seleranye aku tgk makanan korg...shaari tomyam kat ne na....pnah dgr kedai tue....

chugie said...

wah cam besh je na.. must try! emm.. kt ne tu?

wei.. byk tul lauk korang, asal x ajak aku? bleh aku kasi perabih hahahahah:))

ZH - Ena said...

faizah - mmg sedap smp menjilat jari

iman - tak bwk pun umairah..umairah wan dia dh amik bk g sri kundang huhuhu

zura - ala pas masjid merbau sempak jea..dkt jea ngan umah shumie..

suzy - try la suzy mmg sedap tau..aku mmg selalu mkn kat situ n tak sangka plak shumie pun selalu mkn kat situ..kebetulan plak

antalya said...

sure nangis2 kan bila teringatkan umairah..terasa sunyi dia xde

ZH - Ena said...

antalya - nangis tu tak la tapi asyik call mak ajer tanya keadaan umairah mcm maner..rasa sedih mmg tak ingat la huhuhu

Anonymous said...

SAYANG!!!! NAK MAKAN APER!!!
HUHU.. CALL X DAPEK PLAK

ZH - Ena said...

la mcm maner plak sayang blh msk mblog ena palk nie..hp ena ttggl kat dlm keta la..sayang belikan kepak ayam tuk ena blh tak? sayang beli la apa2 tuk diri sayang :p

Shumierain said...

Kata nak puji bebyk..xde ponggg..ingatkan kat tulis aku comel ker..otak aku genius ker..

BLAHHHH LAA..(xdpt trima hakikat yg ko xpuji byk)

saya said...

wahh..kat mana tu kg.merbok tu? nk gak try.. baby umairah kasi chance kat mama & ayah honeymoon laaaaa.... ena jgn sedih2..pegi 2nd honeymoon. hehehhee...

ZH - Ena said...

shumie - blah la aku nak puji ko, nnti blog aku nie jd blog ko plak :p

ciksaya - kat kg.merbau sempak dkt ngan kg.paya jaras..tau tak?
2nd honeymoon ohhhhhh lama la lg nak pg :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha