NuffnangX

Wednesday, January 21, 2009

JaWaB TaG - FrOm SuZy

kali nie aku kena tag dr suzy..kawan sekolah aku nie..dia nak tgk gambar2 aku time pregnant aku yg lepas..tak byk sgt aku amk, nie ajer dlm koleksi aku..biasa aku amik gambar ddk, klu ddk perut aku tak nampak sgt..klu berdiri baru kelihatan perut aku tu..

ok la jom tgk perubahan demi perubahan kat perut aku nie :D


yg nie masa kandungan aku 2 bln..mmg tgh mabuk teruk..aku siap minta cuti 2 bln tanpa gaji..semua benda aku tak blh buat..smp sayang pun aku taknak dekat sbb bau busuk (pdhal tak busuk pun sayang)..mmg tak blh dekat..bau mknan pun tak blh bau..mmg asyik muntah ajer..

badan pun lesu ajer..kesian kat aku time nie..


nie kandungan aku 4 bulan..tak nampak lg..tapi dh buncit skit la..mabuk aku pun dh kurang skit..muka pun dh ceria skit..nie baru try pki seluar pregnant..tapi still cam londeh lg..sajer gatal nak try seluar pregnant pdhal seluar biasa aku g keja blh lg pakai..mcm2 hal la aku nie..sayang layan kan ajer perangai aku yg hormon tak stabil nie heheheh



nie kandungan aku msk 6 bulan..dh nampak kan perut aku..time nie aku dah tak mabuk lg..tapi pelik sikit la bau ayam goreng aku tak blh bau, klu bau comfirm aku akan muntah..tgk ayam pun aku tak lalu..klu dulu ayam tu la mknan harian aku..dh nampak pun perut aku..nie nak bermanja2 ngan sayang la..ialah selama 5 bulan aku tak blh dekat ngan sayangkan..kesian kat sayang..tak bersalah pun dia hahahahaha




nie kandungan aku 7 bln..dh besar kan..mmg kuat mkn la time nie..nie aku kat klinik sbb badan aku kena gatal2..dpt cream dr doc..ilang kejap ajer pastu kena semula..mmg azab la..tapi bila rasa pergerakan bby dlm perut rasa bahagia ajer..tido mlm pun seksa..asyik mengalih tempat ajer..mmg tak dpt la nak tido ngan nyenyak..tido2 ayam jea..tgk sayang tido lena jelesss jea tgk huhuhu




yg nie nak msk 8 bulan..nak bwk keta pun dh ssh..kena undur skit seat kebelakang..kaki pun dpt pijak skit2 ajer minyak n clutch..sib baik la break ok jea kaki aku smp mgk sbb tgh kan break tu..dulu aku selalu pkir mcm maner la aku klu tgh drive tu aku nak rasa bersalin..apa yg perlu aku buat :

-nak terus drive pg hosp ker
-nak berhenti tepi n call sayang ckp aku nak bersalin ker
-berhenti tepi n minta tlg kat org lain ker

mcm2 la aku pkir time nie..ialah dh sarat kan apa2 pun blh jd..tapi nsb semua tu tak terjd kat aku :D




yang nie kandungan aku 9 bulan..cepat ajer masa berlalu kan..dah 9 bulan pun kandungan aku..time nie mggu2 terakhir aku bekerja..nie aku tgk buat xhibition kat PICC..bayangkan la ngan dah sarat tu aku blh terkejar ke sana n ke mari..mmg byk gila aku kena handle..pnt jgn ckp la..mlm ajer mesti satu bdn aku kejang..kaki lg la asyik kena kejang ajer..sayang pun marah tgk aku buat keja kan..ialah maner la tak risau tgk keadaan isteri yg dh memboyot tapi still buat keja luar gak..
hah tu ajer la citer tag psl kandungan aku..skang nie aku nak tgk kaum2 ibu yg lain time diorg pregnnat..jd aku nak tag :
  1. iena twins
  2. kak luna
  3. mama aqilah
  4. kak wan
  5. mak su (tak dpt tgk muka maksu dpt tgk perut maksu time pregnant pun jd la)

hah saper yg kena tag nie sila la jwb erk :p

6 kata-kata indah:

norainiammran said...

ena tak mau suh ain jawab tag ni ke?? hehehehe

Mak Su said...

amboi amboi amboi.... hehehe, nanti maksu carik ler gambar sesapa, boleh tak? ahaks

ZH - Ena said...

noraini - blh tapi pas perut ain dh berisi baru blh jwb tag nie :D

maksu - alahhh letak la gambo maksu tgh pregnant..blh la yea :D

Dakjaat™ said...

lain sangat dah muke.. hehehehe! ;p

ZH - Ena said...

biasa la dakjaat..setiap bln ada ajer pertambahan berat badan jd bentuk muka tu pun berubah la jgk..tembam sgt kan

chugie said...

na, perut ko cam kecik je ek mase mengandung. Aku rs perut aku cam lg besa je huhuhu.. ni baru masuk 6 bulan. kalu 9 bulan x tau lah camne besarnye perut aku heheh:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha