NuffnangX

Thursday, January 22, 2009

PKNS S.AaLaM

mlm td kami pg PKNS s.alam sbb nak cari tudung..1hb tu berday mak mertua aku jd kami nak beli present utk mak mertua aku tu la..mggu nie kami blk sana blh la bg sekali..kami ingat nak bg tudung tapi cari byk kedai pun byk yg tak sesuai utk mak mertua aku tu..finally kami belikan jubah utk mak sayang..beli jubah pun belikan yg simple aje sbb klu glamour sgt nnti mak sayang taknak pakai plak..kami pilih jubah colour black n jenis plain jea..masa hari ibu yg lepas aku ada bg jubah tapi tak pernah nampak mak sayang pakai mungkin mak sayang segan nak pakai kot sbb ada manik2 n berkilat skit (versi mcm mak datin2 tu la)..sbb tu la kali nie aku beli yg simple ajer, blh mak sayang pki kat umah ajer @pun sbg basahan kat umah..tak kesah la tu :D

aku plak beli tudung..bukan tudung ekin tau..entah aku pun tak tau tudung nie jenis apa..tapi cantik la..sayang pun ckp cantik siap pilihkan colour utk aku lg..sayang pilihkan colour brown n bayarkan sekali..hahahahah sekali sekala kena gak pow sayang nie..

nsb baik la umairah tak meragam..pas dh bg susu kat umairah, letak dlm stoller diam ajer dia dlm tu..baik pun ank ibu nie :D

aku ada baca dlm majalah pa&ma, ada satu kedai jual pelbagai jenis rompers..aku skang nie mmg gila skit ngan rompers..klu blh aku nak pkikan umairah ngan rompers jea..aku ada beli long rompers n short rompers..bg aku sng nak pakaikan rompers kat umairah nie..pastu terus sekali pki tak payah nak pkikan baju @pun seluar..tapi ada member2 aku ckp payah nak pakaikan rompers nie sbb klu nak tukar drypers kena buka semuanya sekali..tapi tu la lain org lain ragamnya kan..ikut pilihan masing2 :D

ingat nak beli kasut tumit tggi tapi sayang tak bg sbb nnti ssh nak pegang bby..ialah takut aku jatuh ker apa nnti..alah ssh tul lah..nnti la aku g shopping sendiri, terus beli 5cm punyer tumit tggi..hahahaha aik tunjuk protes nampak..yea la tu nak pki 5cm, pki 3cm pun aku jln dh terkedek2 mcm itik pulang reban..emmm tak jd la aku nak beli kasut baru huhuhu

memandangkan perut dh lapar..nak cari kedai makan kat luar dr PKNS dh malas ialah nnti takut umairah meragam plak..jd kami mkn kat dalam PKNS ajer..maner kedai yg buka lg kami msk ajer..kami msk kedai western..sayang amik chicken chop black pepper n aku plak amik set ayam ala2 KFC tapi bkn mkn KFC tau..kami mkn betul2 depan tv n depan akuarium ikan..jd umairah leka tgk tv n leka tgk ikan besar2 depan dia..jd aman la kami berdua makan..emmm pasnie klu g maner2 kami kena pilih tempat yg blh melekakan umairah..umairah mmg suka tgk tv..



besarkan akuarium ikan nie..tu yg umairah leka tgk tu

sayang tgh buat apa tu??


sblm mknan sampai kita bergambo dulu - tgk umairah tak pandang camera pun leka tgk tv

menu pilihan sayang - chicken chop black pepper
ala2 stail KFC kan


sementara tggu lif, smp lg berposing
dlm lif kan, ada satu family tu ada 2 ank la..akak tu siap ckp lg handsomenya bby nie..
hah akak tu ckp bby aku HANDSOME, korang rasa klu aku tak ckp bby aku nie girl korang ingat bby aku nie lelaki ker??? sila jwb skit..bby aku nampak mcm boy ker korang???


kat carpark pun sempat jd model jap hehehe

umairah dh terlentok kepala ke bawah

besarnyer mata umairah

11 kata-kata indah:

saya said...

hehehe..mmg nmpk mcm boy sket..lenkali bagi pakai hair band kihkihkih..tapi if dah bagi pakai hairband pon org still tanya mmg ngok le org tu.. apa pon umairah is so cute!!!

ZH - Ena said...

saya - btl gak kan..tapi tu la umairah bkn blh pki lama2 kat atas kepala dia..mula la nak capai n buang terus..payah tul umairah sorang nie :D

chik Star said...

hihi
ensem katenye.

nnti pakai kn hair band beli yg pink.
omeynyeeee
:)

nurul said...

pakaikan baju pink... gaun.... baby² memang muka ubah²... kekadang akan nmpk baby boy... apa pun umairah still cute....

chugie said...

na, ikhlas aku ckp, mmg nampak cam boy skit. Tp jgn risau, nnti lelame die akan nmpak cam gegirl. Dulu anak akak aku pn ramai yg kata cam boy, tp skang ni dh cam gegirl dah. Maybe skang akak aku suke pakaikan die baju pink n lite purple..so sweet dengan baby girl.

norainiammran said...

umairah, makin besar, makin nampak muka babah dia.. pipi pun... semakin geram mak lang ain tengok..hehehhe..
btw, rindu plak nak g PKNS. dulu masa study uitm PKNS laaa tempat dituju nak shopping baju+tudung...

norainiammran said...

lupa lak nk cakap.. memang umairah nampak macam baby boy laaa.. sebab muka macam babah dia barangkali. Tapi, takpe, semakin besar nanti akan nampak la "kewanitaan" nye.. heheheh

Mak Su said...

beli kasut platform :)

budak2 kecik ni mmg suka ikan-ikan, macam boleh bercakap plaks, ahaks

iman said...

hehehe a'ah lah acik ena, mcm baby boy...hahaha nasib umairah lebih kurang iman jer, imanpun org selalu sgka baby boy, kekadang ibu dah pakaikan baju pink pun masih ade y tny, boy ker....heheeh nasib kami y ngikut muka ayah...tp org ckp sejuk...

Faizah_Haris said...

erkkkk hensem ka?? huhu adoiyaiiii....lepas ni kene pk kan umairah riben laaa kan..hihihi

1hb 2 tu sama laa besday ngan aiii tawww...hehehehe

13may said...

hehhe hehhe hehhe...

muka mcm husband laa... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha