NuffnangX

Monday, January 12, 2009

GeNgGaMaN PeRtAmA

biasa bby kita akan cuma genggam jari ibu dia masa dlm bln pertama kan..bila lihat jari2 halus nie pegang jari kita, rasa tersentuh sgt..begini rupanya perasaan kita setelah jd ibu..lain sgt..bg org yg blm jd ibu takkan merasa perasaan nie..ssh nak gambarkan mcm maner?? korang dh alami sendiri baru la tahu..perhubungan aku ngan mak aku pun semakin rapat..sbb aku dh tahu kasih sayang pd ank kita jd secara automatiknye kita lebih sayang pd ibu bapa kita..btl tau


sblm ie aku n sayang selalu gak bg barang utk umairah pegang, mesti mainan tu akan jatuh smula..jari umairah tak kuat lg la nak pegang something..tapi dlm mggu nie, bila sayang nak mandikan umairah, sayang bg umairah pegang loceng than terus ajer umairah genggam n siap hayun lg mainan tu..aku yg kat dapur terus dtg ke pdn bila sayang jerit pggl nama aku..aku yg terkejut ingatkan apa la kan..rupa2nya umairah dah pandai pegang something selain dr jari ibu & babah dia..mmg terharu la hahahaha mesti korang gelakkan kami kan, ilah benda mcm nie pun nak kecoh..tapi kami peduli apa kan nie pengalaman pertama kami kan..jd mmg xcited gila..klu blh apa yg terjd kat umairah kami nak tahu..


bila kami ckp 1.2..3..goyang, umairah akan goyangkan loceng tu..hahahaha pandainye umairah (tak kesah la beb puji ank sendiri kan :D ).. sayang plak siap amik gambo lg umairah pegang loceng tu..keja aku cuma upload kat blog ajer la..sbb sayang tau confirm aku akan menyesal klu aku tak amik gambo, nnti mula la aku bising kat tepi telinga sayang nape tak amik gambo umairah...hahahaha sayang dah tau sgt perangai aku



gengaman tangan umairah
umairah berjaya ngan gengaman pertama pegang benda mainan

tgk kehalusan tapak kaki umairah pun rasa lain..ialah skang nie kecil sebesar 2 jari tgn aku ajer..tak lama lg tapak kaki nie akan semakin membesar..time tu mcm maner umairahkan..aku berdoa semoga ank aku nie menjadi insan yg solehah n mendengar kata ibu babah dia..



tapak kaki umairah

sebesar 2 jari aku ajer besar tapak kaki umairah

1 kata-kata indah:

jacker said...

You these things, I have read twice, for me, this is a relatively rare phenomenon!
handmade jewelry

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha