NuffnangX

Friday, June 1, 2012

Lori Langgar Garaj Kereta


kesian penyewa rumah sewa mak aku nie
petang semalam ada lori guna halaman rumah sewa untuk
undurkan lorinya
tetiba entah macam mana
lori tu terover undur
terus terlanggar tiang batu garaj - patah 3
hah ambik ko terus runtuh garaj kereta rumah sewa
dan lori tu terus pecut lari
nasib baik la anak jiran depan rumah nampak kejadian tersebut
dan sempat ambil no.plate lori tu - nasib baik ada saksi

dan yang paling penting masa kejadian berlaku
semua orang pergi kerja dan kereta tak parking di situ
selamat kereta
malam tadi ayah dan anak jiran yang nampak kejadian tersebut - sebagai saksi
pergi ke balai polis untuk buat report
ialah nak claim di atas kerosakan yang berlaku
ialah siapa nak keluarkan belanja untuk baiki garaj nie kan
emmmmm

memang kurang ajar la pemandu lori tu
lari macam tu jea
siap la ... kami tengah ronda kawasan untuk cari lori tu
jadi petang semalam ramai yang datang tengok garaj yang roboh tu
cian kami tau terutamanya penyewa la sebab nak letak kereta macam mana..

hujung minggu nak betulkan...

2 kata-kata indah:

Nad @ MamaZN said...

naseb baek ada saksi
pemandu lori tu mesti takut
sebab konfem2 die yg kene byr
bukan tokei die, huhu!

atty's said...

nasib dpt amik no plate..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha