NuffnangX

Wednesday, April 4, 2012

Kejayaan Peribadi

Pagi nie nak pergi kerja
baru tercari-cari nak pakai baju apa
biasanya malam sudah ion baju apa yang nak
dipakai pada keesokkan hari
pagi nie macam nak try pakai blouse dengan seluar
tapi tangan macam gatal nak try pakai seluar lama

bila sarung ke kaki - memula baca bismillah dulu
sampai ke paha - hati dah dup dap dup dap
eh eh eh lepas laks
sampai ke pinggang boleh masuk jugak
saat paling mendebarkan
bila aku nak zip dan kancingkan seluar
berjayaaaaaaaaaaaaaaaaa

wah time tu rasa macam tak percaya jea hahahahaha
terus tunjuk kat sayang tu
aku boleh pakai seluar slack lama - size M
seluar sebelum aku preggy
wah terus jadi semangat nak teruskan diet
cha yok cha yok pada diri sendiri

emmmm nie semua dorongan dari suami
sebab langkah awal untuk diet ialah dari sayang
sayang yang memulakan bigger loose untuk dirinya sendiri
jadi dari situ aku perlu mendietkan diri
jadi skang nie sudah sebulan aku menjaga kesihatan


diet aku bukannya push diri untuk terus menjadi kurus
TIDAK yea
diet aku dengan tidak mengambil makanan berat
waktu sarapan - hanya minum oats
waktu lunch makan nasi separuh dan perbanyakkan lauk pilihan
malam - minum oats
dan perbanyakkan minum air masak
memula tu rasa memang macam tak boleh nak blah
tapi selepas seminggu rasa macam sudah selesa
sudah rasa paha tidak bergesel sesama sendiri ketika berjalan

apa yang penting ketika solat
boleh tahyat lelama skit untuk buat amalan yang lebih
perlu ada keseimbangan dunia dan akhirat

7 kata-kata indah:

atty's said...

syabas ena..teruskan usaha..kty ni diet dh lama stop..kena diet balik nie

|| NaFiRaa || said...

tahniah~ nanti kongsi2 lagi tips diet eh.. hehehe

Eliss Mie said...

nak jugak kurus2 :) nanti jgn lupa email eliss alamat yer :)

adianiez AIDA said...

tahniah!!! teruskan usaha best tu. aida ni bercita-cita lepas bersalin nanti nak diet. cuma, masalah aida ialah tak boleh tak makan nasi. tghari & dinner wajib makan nasi!!! camne la ekk?

Zie Madini said...

Rajin ena iron baju. zie sgttt malas taw nk iron baju. tu yg dok beli baju or kain baju kurung yg tak memerlukan utk di iron. hehe

munna said...

tahniah.... nak diet juga tapi aduhai takde kekuatan lagi... nak kena cuba lagi lepas ni

Zura said...

waaaah...cayalah..berjaya jugak erk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha