NuffnangX

Wednesday, April 25, 2012

Gelagat Anak-Anakku Bila Beli Barang

malam tadi selepas magrib
terus pergi ke NSK rawang
beli barang untuk majlis hari ahad nie
banyak jugak kena beli
untuk majlis tersebut mak aku nak buat bee hun sup jea
sebab kalau buat nasi campur
perut dah kenyang nanti pergi ke rumah pihak perempuan tak termakan laks menu yang terhidang
ialah jauh rumah kami ke rumah pihak perempuan jauh hanya 10 minit jea
tak panas punggung pun dalam kereta hahahahahha

umairah dan umairah skang nie kalau beli barang
bukan nak sangat duduk dalam troli barang
sibuk gak nak memilih barang
semua benda nak dicapainya
pening kepala

umairah kat bahagian choc dan jajan
memang kesukaan dia la
semua benda kalau boleh nak ambil masuk troli
tapi kami nie cerdik eheh
nampak macam tak ok jea cepat-cepat kami letak tepi
time umairah tak nampak la
bila sampai rumah kalau benda yang dia ambil takder dalam plastik
pandai-pandai la kami ayat si umairah nie :p

umar laks time kami shopping beli barang
tak boleh nampak ada orang offer makanan
mesti cepat jea tadah tangan nak skit
tempat kesukaan dia sudah semestinya la - buah-buahan
sebab orang lalau jea
brother tu cepat jea potongkan sedikit buah dan berikan kepada umar
umar tengah makan buah mangga - manis gila

sebab umar asyik duduk jea depan brother tu
sebelum brother tu sound anak saper yang asyik makan buah free nie
tu yang sayang beli terus buah mangga tu hahahahahha
baru la umar stop duduk depan brother tu
memang lawak la umar nie

pastu nampak buah plum
terus jea nak amik
buah lain bekas simpanan buah tinggi-tinggi - umar tak dapat capai
buah plum nie rendah skit tempatnya
tu yang laju jea si kecik nie nak mengambilnya
pening kepala aku nak melayannya

duduk dalam troli semula
duduk diam dalam troli pun
sebab kami beliakan makanan
jadi tak la melalak nak turun dari troli tu
kusyuk makan jagung manis dan kaya ball

tu la ragam anak-anak aku time nak beli barang dapur
bukan sibuk memilih barang
tapi sibuk mengejar anak-anak berkeliaran
huhuhuhuhhu letih melayan

5 kata-kata indah:

mummy_ayu said...

memang penat kalu bawak bebudak masa shopping..tapi tak bawak, kesian plak..
Ayu pun....suka masukkan diaorang dlm troley..pas tu upah la apa2..suruh duduk diam..

Nad @ MamaZakwan said...

anak2...
tgh hepi mengexplore, hehe

zh-ena said...

ayu - tu la nak tgglkan kat umah kesian jgk tu yg bawak jea...tapi tu la penat melayan

nad - betul tu semua benda nak tahu dan nak cuba

|| NaFiRaa || said...

hehehehe.. sama lah.. kalo gi shopping.. penat melayan kerenah anak2 jer.. kekekeke

Zura said...

lagi2 kalau drg dh pandai nak itu nak ini..hehe..melayan jelah kerenah drg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha